Ermeloërs konden het niet afmaken

ERMELO - Dindoa, dat vorig seizoen op het veld het kampioenschap aan Nova moest laten, had zaterdag de kans op revanche. Na een prima eerste helft en een voorsprong van 9-14 in de rust in de Bilt, wisten de Ermeloërs het niet af te maken in de tweede helft. Door deze winst van Nova blijft de ploeg uit Bilthoven koploper in de eerste klasse C.

Dindoa startte goed in de Bilt in een oude, ongezellige sporthal. Nova, dat op het veld nog imponeerde, kwam absoluut niet in de wedstrijd. Wel kwamen ze op een 1-0 voorsprong, maar daarna nam Dindoa het initiatief door goed te combineren en strak te verdedigen. De belangrijkste opdracht was vooral om de topschutter van Nova, Maarten van de Brenk uit te schakelen. Deze eer viel Mark Bronkhorst ten eer. Hij deed dit erg goed en zorgde er voor dat Van de Brenk pas in de laatste minuut van de eerste helft voor het eerst kon scoren. Nova had veel overtredingen onder korf nodig om Dindoa te kunnen stoppen. Saskia Lieman en Jonathan van der Beek benutten allebei prima de strafworpen die de Ermeloërs van de scheidsrechter kregen.

Schotklok

De ploeg van Evert Houtriet speelde goed, maar het kostte hen wel veel energie en concentratie om de ploeg uit Bilthoven van het scoren af te houden. Na de rust, met een stand van 9-14, kwam er een totaal ander Nova uit de kleedkamer. Vooral Van de Brenk had het vizier op scherp gekregen. Ondanks het goede verdedigende werk van Bronkhorst lukt het hem om in de tweede helft zes keer te scoren. Nova verdedigde nog scherper waardoor Dindoa vaak in tijdnood kwam in de schotklok; dit leidde regelmatig tot paniekschoten in de laatste secondes. De ploeg uit Bilthoven daarentegen voerde het baltempo op, wisselde veel van posities en kwam vaak vrij om tot schot te komen. In de zeventiende minuut zorgde een afstandschot van Van de Brenk voor de gelijkmaker; 18-18. Daarna was het erop en er over. Bronkhorst kon nog wel de 19-19 scoren, maar daarna liep Nova in vijf minuten uit naar een 25-19 voorsprong. In de laatste minuut zorgde Saskia Lieman nog voor een kleine opleving door het twintigste punt te scoren en daarmee de einduitslag te bepalen.