Afdrukken

'Contract van de trainer wordt gewoon verlengd'

ERMELO - Er is onrust binnen de grootste voetbalclub van Ermelo DVS’33 Ermelo. Het bestuur van DVS’33 Ermelo heeft het voorstel van de Technische Commissie naast zich neergelegd en voorzitter Aart Goossensen zal binnenkort het contract van trainer Bert van Hunenstijn verlengen. Goossensen: ,,En deze voorzitter blijft gewoon zitten.”

De afgelopen weken is er veel gediscussieerd over het standpunt van het bestuur. Ook de rol van de voorzitter binnen DVS’33 Ermelo was vaak onderwerp van gesprek. Een voorzitter overigens die twee maanden geleden unaniem herbenoemd is. ,,Tja, ik ben Aart, ben vrij direct. Ik trek me de kritiek niet persoonlijk aan. We willen een stabiele organisatie, geen vier trainers in vier jaar. Ik heb met niemand ruzie, slechts een meningsverschil, maar ik ga voor het belang van de vereniging.”

Gekwalificeerd orgaan

Hoofdtrainer Bert van Hunenstijn heeft een contract voor dit seizoen. De Technische Commissie van de geel-zwarten heeft een week of drie geleden haar conclusies opgesteld inzake de contractverlenging van de trainer. Men adviseert het contract niet te verlengen op basis van 25 argumenten. Echter het bestuur heeft dit advies naast zich neergelegd. ,,Onze Technische Commissie is een gekwalificeerd orgaan, mensen met verstand van voetbal, mensen met bestuurlijke ervaring. Er is veel kennis,” vertelt Wiert Omta, voorzitter van de TC en daarmee bestuurslid van de vereniging. ,,Wij zijn echter een adviesorgaan. Als het bestuur ervoor kiest om dit ter zijde te schuiven, dan moeten we ons daarbij neerleggen.” De afgelopen jaren heeft het bestuur zich altijd kunnen vinden in de besluiten van de TC. Dat partijen niet op een lijn zitten is dus nieuw. ,,Het wachten is dan ook op een officieel gesprek met het bestuur,’’ aldus Omta. ,,Maar dit duurt mij al veel te lang.” Toch wil de oud-burgemeester niet op de feiten vooruit lopen. De vergadering staat inmiddels gepland voor aanstaande woensdag. Ondertussen heeft de Technische Commissie de taken voorlopig neergelegd. Dick Toes (communicatie en PR) heeft al definitief zijn portefeuille ter beschikking gesteld. Volgens penningmeester Tom Nederveen zijn het dagelijks bestuur noch de Technische Commissie unaniem in de keuze. ,,En ook de spelers hebben hierin een mening. Maar de meerderheid heeft het vertrouwen in de trainer.” Dat Van Hunenstijn ook in gesprek is met andere clubs is volgens Nederveen logisch. ,,Dat gebeurt overal in deze periode van het seizoen.” Nederveen is nu drie en een half jaar bestuurder bij DVS’33. ,,Ik heb geen verstand van voetbal, maar ik ben zeker niet een persoon die met één man meegaat.” Een machtsstrijd is wat hem betreft dan ook niet aan de orde.

Wedstrijden winnen

Natuurlijk zijn ook de spelers op de hoogte van de verschillen in inzicht. ,,Maar wij moeten gewoon voetballen en wedstrijden winnen,’ zegt Roald de Vries, speler van het eerste elftal. ,,Wat daarboven gebeurt is niet aan ons. Wij zijn overigens wel heel erg benieuwd hoe het nu verder gaat.’ En voetballen deden ze afgelopen weekend. Koploper Jong Almere City werd afgelopen zaterdag met overmacht verslagen en DVS’33 Ermelo steeg naar de vijfde plaats. Maar dat doet in de besluitvorming natuurlijk niet ter zake. De trainer zal zeker het seizoen bij de Ermelose Derde Divisionist afmaken. Maar de grote vraag is of Bert van Hunenstijn de Ermelose ploeg naar een hoger level kan tillen. De TC denkt van niet. Goossensen, die ook hoge ambities heeft, wil wel verder met de Ermelose trainer. ,,We praten de komende dagen alleen over de voetbalwedstrijd van aanstaande zaterdag, daarna gaan we gewoon gesprekken voeren over contractverlenging.” De frictie die er nu is tussen de mannen, moet woensdag beslecht worden. Gert Spijker, voorzitter van de BusinessClub: ,,De BusinessClub staat hier volledig buiten. De BC werkt samen op basis van heldere afspraken. Het bestuur neemt de trainer aan, de Technische Commissie hangt daaronder. Dat ze nu tegenover elkaar staan? Dit moeten ze samen oplossen.” De vraag is wie er nu water bij de wijn gaat doen. Gaat de Technische Commissie de taken weer oppakken? ,,Daar wil ik nog niet op vooruit lopen,” zegt Wiert Omta. ,,Pas als er een officieel bestuursbesluit is, kunnen we ons beraden.’