Harderwijkers vernederd op eigen veld

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft de streekderby tegen VVOG in Harderwijk dik verdiend gewonnen. De thuisploeg werd op alle fronten afgetroefd en zelfs gekleineerd. Dat werd het beste geïllustreerd doordat de scheidsrechter na de 0-6 van Mike Arends de bal zelf uit het doel moest halen om hem vervolgens op de middenstip te leggen. VVOG had geen zin meer in een vervolg van de voetballes.

De openingsfase was voor de groenwitten, maar toen had de scheidsrechter nog niet voor het begin gefloten. De groen-witte fakkels waren mooi, maar imponeerden de geelzwarten geenszins. Vanaf de eerste minuut bleek dat zij maar voor één ding waren gekomen, winnen. VVOG startte daarentegen super defensief met maar één voorhoedespeler, Pernelly Biya die dan ook totaal niet in het spel voorkwam. VVOG probeerde het met lange, hoge ballen, maar had moeten weten dat in de defensie ene Basil Camara regeert die alle hoge ballen pakte. Het was VVOG dat na dik tien minuten vanuit het niets gevaarlijk werd met een afstandsschot dat goed gepareerd werd door de DVS- goalie Paul Eppink. De daaruit volgende corner werd door Benjamin Roemeon uit het doel gewerkt. Het bleken over negentig minuten de enige wapenfeiten van VVOG. Na deze kansen kwam DVS’33 Ermelo snel op voorsprong. Een prachtige aanval over de linkerflank leek door Kay Velda te worden afgemaakt, maar hij raakte de bal half. Roemeon was er als de kippen bij om doelman Fran Koornberg laag te passeren, 0-1. De vreugde was groot, zeker toen Maurice Ruiter op onnavolgbare wijze de VVOG verdediging het nakijken gaf en de 0-2 in het dak van het goal schoot. De Ermeloërs oogden messcherp en waren dat ook. Van Warven werd weggestuurd en de logge VVOG verdediging stond er bij en keek (er na) hoe de snelle spits de 0-3 binnenschoot. Het was feest rondom het veld waarbij zo’n 70% van de meer dan 2500 kijkers een geel-zwarte shawl om hadden. In de rust gaven veel VVOG supporters grif toe dat het niveau van DVS een tikje te hoog was voor de Harderwijkers. Overigens was het mooi te zien dat groenwit en geelzwart het uitstekend met elkaar konden vinden en het wederzijdse respect hoog is.

Doodvonnis

In de tweede helft tekende de VVOG-trainer het doodvonnis door met drie man achterin te starten. Zeker de onervaren linkerverdediger Fadili die inviel, had geen schijn van kans tegen de ontketende Maurice de Ruiter die hem keer op keer zijn hielen liet zien. Een vrije bal, gegeven omdat Maurice de Ruiter weer eens door de verdediging slalomde, werd door Kay Velda via de binnenkant van de paal ingeschoten, 0-4. Game-over. DVS’33 Ermelo ging ontspannen door en combineerde VVOG op sommige momenten duizelig. Middenvelder Snijders moest zelfs door zijn teamgenoten worden gecorrigeerd doordat bij hem de stoppen doorsloegen nadat hij weer eens in een driehoekje was dolgedraaid. Maurice Ruiter kwam 1 op 1 tegen Fidili in het strafschopgebied. Geen groenwitter die de arme verdediger hielp en de Ruiter maakte met speels gemak de 0-5. De ingevallen Mike Arends mocht het slotakkoord geven toen de VVOG verdediging geheel werd ontrafeld door de voorwaartsen van DVS’33 Ermelo: 0-6. VVOG wilde douchen en niet meer aftrappen en gelukkig voor hen vonden de Ermeloërs het ook wel genoeg. DVS’33 Ermelo kan omhoog kijken en VVOG moet vrezen voor de toekomst. Het gebrek aan lef en talent zal het seizoen nog zwaar maken voor de Harderwijkers.