Afdrukken

Evenement wordt steeds professioneler

ERMELO – De loop is pas op 2 juni, maar nu al is er van alles te doen rondom het Ermelose loopevenement. Woensdag 21 februari is er bijvoorbeeld een informatieavond in het kader van Your Way 2 HME waarin beginners en gevorderden zich kunnen voorbereiden op de 5- 10- of 21 km. De voorbereiding gebeurt onder deskundige begeleiding van trainers van Loopgroep Visie uit Ermelo.

Deelnemers aan de het loopevenement kunnen drie keer per week komen trainen; op maandag- en donderdagavond en zaterdagmorgen. Er zijn geen kosten aan verbonden doordat drie Ermelose bedrijven (gezondheidspraktijk Mesrits, autobedrijf Versteeg Buurman en Intersport Ermelo) dit voor hun rekening nemen. De informele informatieavond vindt plaats in de winkel van Intersport Ermelo. Inlopen kan vanaf 19.00 uur en de uitleg begint om half acht. Paula Benders zal uitleggen welke stappen er nodig zijn om met hardlopen te beginnen of hoe je verantwoord klaar gestoomd kan worden voor langere afstanden. Michèl Eggenkamp, sportfysiotherapeut bij gezondheidspraktijk Mesrits zal uitleggen hoe je kunt voorkomen dat je geblesseerd raakt tijdens de voorbereidingen of wat je moet doen wanneer dit toch het geval is.

Loopshirt

Deze week werd nog meer nieuws bekend gemaakt. Zo zullen alle deelnemers die zich voorinschrijven, een kwalitatief goed running shirt ontvangen. Dick van Leeuwen, secretaris van de Stichting Halve Marathon Ermelo is er erg blij mee. ,,Het was vanaf het begin een droom van ons om mensen te belonen met iets waar ze iets aan hebben. Bij de meeste hardloopevenementen moet je daarvoor apart betalen of is het inschrijfgeld zo hoog dat ik begrijp dat je daar dan een shirt voor krijgt. Dankzij in ieder geval twee Ermelose sponsoren: VBV Advocaten en Bouwbedrijf Kamphorst, is het ons gelukt om een shirt te kunnen weggeven. We hebben er bewust voor gekozen om alleen de voorinschrijvers deze geste te doen. Wij hopen daarmee te bereiken dat iedereen vooral op tijd inschrijft want dat scheelt ons als organisatie ook heel veel tijd. We hebben een beperkte aantal shirt besteld, 600. Dat betekent dus echt dat het een gelimiteerd aantal is en dus unieke shirts worden.’’

Bedrijvenrun

De Rabobank Business Run zal dit jaar extra aandacht krijgen. Dat komt mede door de inzet van de café’s De Veluwe en De Molenaer en de restaurants van Sprang en De Dorpskamer. Zij organiseren voor de deelnemende bedrijfsteams na afloop een barbecue. Marnix Grift: ,,We hebben nagedacht over vorig jaar waarom er maar tien bedrijventeams meededen. Wij denken, dank zij onze contacten, veel meer Ermelose bedrijven te mobiliseren. In overleg met de organisatie is besloten de afstand voor de bedrijventeams te verlagen van tien naar vijf kilometer. Dat is voor bedrijven veel makkelijker te belopen. Door als bonus een barbecue te organiseren, is ons idee dat de mensen ook langer blijven hangen. En we gaan samen met de organisatoren op zoek naar Ermelose bedrijven die een gezellige middag/avond willen meemaken.’’ Los van het loopevenement wordt er door Grift en zijn collega’s na afloop een grote After-Party georganiseerd met live muziek op het podium. ,,We willen dat groots oppakken en zijn in afwachting van de vergunning. De After-Party moet er samen met het loopevenement voor zorgen dat er een leuk dorpsfeest ontstaat,’’ aldus Grift.