Afdrukken

Winnen zonder publiek

ERMELO - Dindoa dat vorige week nog in een overvol eigen huis koploper Nova versloeg, moest het nu in Koog aan de Zaan doen zonder publiek. Alle Dindoaliefhebbers gingen met het tweede mee dat in Barneveld tegen Odik voor het kampioenschap streed. Helaas voor de Ermeloërs verloor Dindoa 2 met 16-14.

Dindoa had geen invallers mee uit het tweede; Kasper Velgersdijk was vrijdag aan zijn voet geopereerd dus mocht Jasper Brons zijn opwachting maken in Dindoa1. Dit gold ook voor Naomi Hackenitz die uit de A1 voor het eerst in het eerste mocht spelen. De blauwwitters begonnen slecht aan de wedstrijd. Roda liet zien dat zij niet voor niets tot de middenmoot van de eerste klasse behoren. Al na twee minuten spelen was de stand 3-0. Dindoa liet dit niet op zich zitten en trok de boel weer recht tot 3-3. Daarna liep het weer tegen een achterstand op en wist bij 5-5 voor het eerst door een afstandschot van de zuivere Mark Bronkhorst de leiding te nemen; 5-6. Hiermee was de weerstand van de thuisploeg gebroken. Dindoa kon vooral veel scoren uit vrije worpen en strafworpen omdat de scheidsrechter voor bijna elke vorm van lichamelijk contact floot en daarmee de sfeer en het tempo uit de wedstrijd haalde. Door sterk te verdedigen wisten de Ermeloërs Roda de laatste tien minuten van de eerste helft van het scoren te houden en liepen daardoor uit naar een 8-14 ruststand.

Voorsprong

Het begin van de tweede helft was voor de bezoekers; Dindoa liep in dertien minuten uit naar een voorsprong van 9 punten; 12-21. Daarna lieten zij de druk wat varen en gaven Roda de kans een stukje terug te komen tot 5 punten; 16-21. Vanaf toen, halverwege de tweede helft, ging het gelijk op en werd er over en weer gescoord. Coach Evert Houtriet zette Lindsey Verheul en Sten Boehle nog in. Sten greep deze kans met beide handen en scoorde in 5 minuten tijd twee maal voor Dindoa. Al met al was de einduitslag van 20-26 een goede weerspiegeling van de krachtverhouding in de wedstrijd.