Wim van Asselt wint met armklem judomedaille

ERMELO - Het Ermelose sporttalent Wim van Asselt kwam afgelopen weekend, na een lange periode van blessureleed, in actie. Van Asselt ging de mat op tijdens de Nationale Kampioenschappen -18 in sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg.

De Ermelose judoka was in de eerste ronde vrij geloot. Vervolgens stond hij in de halve finale tegen Sven Litjens. Deze verloor Wim, na drie minuten, met een Ippon. Daarna volgde de strijd om brons tegen Mayron Wiehink. Deze partij won de Ermeloƫr binnen een minuut met een armklem. Brons was daardoor een feit. Op de foto staan Swen Peek, Sven Litjens, Daan van de Heuvel en Wim van Asselt. Zij kwamen uit in de categorie +90kg. Wim van Asselt traint veel bij Bouwsport. Zijn trainingsmaatjes, Melvin Baard en Evelien de Rijk, gaan binnenkort naar de NK-15 in Leek.