Forse winst tegen Friese DTG

ERMELO – Dindoa, dat op het veld in de tweede klasse nog steeds strijdt om het kampioenschap, is de tweede helft van de veldcompetitie fantastisch begonnen met een klinkende overwinning op DTG; 34-20.

In de basis stond Ellen Haverkamp in plaats van Dian Schuurkamp die vanwege een blessuren niet kon spelen. Kasper Velgersdijk opende na 10 seconden al de score voor Dindoa waarna Dindoa in rap tempo uitliep naar een 7-1 voorsprong. Toen, na 10 minuten spelen, kreeg Dindoa het moeilijk. De aanval liep niet meer soepel, veel schoten werden afgevangen door de gasten en DTG begon zuiverder te spelen waardoor de voorsprong terugliep naar 7-6. Gelukkig voor Dindoa schoot Saskia Lieman van afstand raak en was de ban gebroken. In de resterende dertien minuten tot de rust kwam Dindoa nog 8 maal tot scoren en DTG slecht één maal. Ruststand 16-7.

Genieten

In de tweede helft ging Dindoa verder zoals het de eerste had afgesloten. Alle spelers van Dindoa scoorden er lustig op los en onder de geweldige weersomstandigheden; zon, windstil, leek het alsof er in de zaal gespeeld werd. Ook het massaal toegestroomde publiek genoot van een ontketend Dindoa. In de laatste 5 minuten, met een voorsprong van 29-18, mochten Marlon van Diest en Bjarne Sinneker nog wat speelminuten maken wat Van Diest benutte door drie minuten later een fraai afstandschot te scoren. De einduitslag van 34-20 doet denken dat het een zaalwedstrijd was maar het was terdege wel op het veld.
Volgende week is er geen competitie omdat dan de zaalfinale in de Ziggo dome is. De volgende wedstrijd voor Dindoa is de spannende uitwedstrijd tegen koploper Exakwa. Deze wedstrijd moet Dindoa winnen om de koppositie over te nemen en te zorgen dat ze kunnen promoveren naar de eerste klasse.