Dindoa verslaat Exakwa in eigen huis

ERMELO - Dindoa moest afgelopen zaterdag de returnwedstrijd tegen Exakwa in Lelystad spelen. De ploeg uit Lelystad stond ongeslagen bovenaan; Dindoa had thuis met drie punten verschil verloren. Alleen bij een positief verschil van vier punten of meer zou de ploeg uit Ermelo de koppositie overnemen omdat als eerste het onderling resultaat telt.

De ploeg onder bezielende leiding van coach Evert Houtriet begon sterk aan de wedstrijd door al na een kwartier een 1-7 voorsprong neer te zetten. Het was voor de spelers van Dindoa wel weer even wennen omdat op natuurgras gespeeld werd, maar omdat het droog was konden de spelers mooie snelle acties neer zetten. Na de voorsprong van zes punten was het Exakwa dat weer een puntje terug kwam maar de Blauw witters namen direct het initiatief weer in eigen handen en brachten de voorsprong op 4-13.

Strafworp

Dindoa was scherp in de acties en goed in de afronding op het schot. De scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle waardoor Dindoa regelmatig beloond werd met een strafworp na verscheidene overtredingen van de thuisploeg. Wel lukte het Exakwa om aan de eind van de eerste helft de voorsprong terug te brengen tot zes punten, 9-15. Direct na de rust pakten de Lelystedelingen al in de eerste minuut de 10-15 en toen werd het spannend voor Dindoa want de belangrijke vier punten voorsprong kwam onder druk te staan. Maar de ploeg herpakte zich en liep al snel uit naar een 11-18 voorsprong.

Rebound

Mede door de afstandschoten van Kasper Velgersdijk die de zekerheid had van de goede rebound van Saskia Lieman liep Dindoa verder uit tot groot plezier van het massaal meegereisde Ermelose publiek. De hele tweede helft is Dindoa niet meer in gevaar gekomen. Jonathan van der Beek, in het andere vak was zuiver in het nemen van de strafworpen en het benutten van een aantal schotkansen. Met nog vijf minuten te spelen stond Dindoa op de grootste voorsprong van de wedstrijd; 16-26. De winst was binnen en Exakwa kon nog drie keer tot scoren komen waarna Jorik Velgersdijk de eindstand op 19-27 zette. Toen barstte het feest pas echt los. De Blue Sharks, de supportersclub van Dindoa, had een eigen geluidsinstallatie meegenomen en alles wat uit Ermelo kwam vierde de overwinning mee. Dindoa heeft nu de titelkansen in eigen hand. Met nog vijf wedstrijden te gaan mag er geen punt verloren worden en dan is er de promotie naar de eerste klasse.