Afdrukken

Mannen sterk in duels

ERMELO - Een sterk Ermelo's collectief won in Katwijk de belangrijke wedstrijd tegen Quick Boys dat nogal wat namen in het veld had staan. DVS'33 Ermelo liet zien een voorsprong niet meer uit handen te geven.

De grote man Dirk Kuijt wist geen moment zijn stempel op de wedstrijd te zetten en haakte in de rust geblesseerd af. Het was ook te danken aan het sterke verdedigen van zijn directe tegenstander Roald de Vries die net als zijn medespelers een puike wedstrijd neer zetten.

Yordi Teijsse 

De mannen waren scherp in de duels, iets wat de Katwijkers niet konden zeggen. Die leunden toch vooral op de momenten van spits Yordi Teijsse. Een speler waar vriend en vijand wel respect voor kreeg gaandeweg de wedstrijd. Altijd aanspeelbaar, kopduels winnend van de toch niet misselijke Basil Camara en Dennis Hollart en levensgevaarlijk voor de goal. Daar stond echter ene Thodorie Velanas die heerste en iets uitstraalde van onoverwinnelijkheid. DVS’33 begon dreigend aan de wedstrijd daar waar de thuisploeg zoekende was. De twee verschillende speelstijlen waren na een kwartier aan elkaar gewend en toen kreeg Quick Boys ligt de overhand.

Maurice de Ruiter

In de tweede helft sloeg het speelbeeld echter om. DVS’33 heerste en speelde de verdediging van de blauw-witten bij tijd en wijle helemaal zoek. Het was jammer dat de trekker in die fase niet werd overgehaald. Quick Boys speelde met een onthutsend zwakke rechtsback van Bloemendal die om de beurt door Roemeon, de Ruiter en van Warven werd zoek gespeeld. Na ruim een uur soleerde Maurice de Ruiter op onnavolgbare wijze door de verdediging van Quick Boys en schoot de bal vervolgens snoeihard achter doelman Jesper Hogedoorn, 0-1. De thuisploeg bracht onmiddellijk twee spitsen in waardoor de boomlange Jesse van Nieuwkerk in de spits kwam te spelen. Tot dan had hij zich alleen in negatieve zin laten zien door irritant optreden. Dat kwam mede doordat Haico Epe hem in zijn zak had. Met Nieuwkerk en Teijsse in de spits gaf de verdediging van DVS'33 Ermelo geen krimp.

Feestje

Trainer Bert van Hunenstijn verklaarde na de wedstrijd juist daarvan te hebben genoten. “Het zijn mannen geworden want als we nu voorkomen, geven we dat niet zo maar weg”. Het klopte als een bus hoewel DVS'33 Ermelo in de laatste seconde de hand nog dicht mocht knijpen dat de scheidrechter de thuisploeg geen penalty gaf. Waarschijnlijk was hij het gezeur van een elftal vedetten zat. Er barste na afloop een klein feestje los in en rondom het veld. Supporters en spelers van Quick Boys dropen af daar waar die van DVS juist nog even in het knusse stadionnetje een feestje begonnen. Drie belangrijke punten zorgen nog voor een kleine kans in de derde periode. Daarin won Volendam verrassend van Spakenburg wat betekent dat met nog vijf wedstrijden te gaan, de oranjehemden een voorsprong van vijf punten houden op DVS'33 Ermelo.