Afdrukken

HME topevenement Ermelo

ERMELO - Ruim 900 atleten aan de start en een veelvoud daarvan langs het parcours: Stichting Halve Marathon Ermelo bracht gisteren een topevenement naar Ermelo. Winnaars bij de Nero Halve Marathon werden Frank Eikenaar en Kirsten Hogebrug. 

Er werden weliswaar geen toptijden gelopen, maar de sfeer was opperbest. Begin deze week brak de organisatie zich nog het hoofd of het wel verantwoord zou zijn door te gaan als de thermometer ook tijdens dit loopevenement de dertig graden aan zouden tikten. Daarom werden enkele extra voorzieningen aangetrokken. De brandweer, extra waterposten en inwoners aan het parcours die de tuinslangen klaar hadden liggen. Het werd gelukkig niet zo warm waardoor de lopers op een prettige manier hun afstanden konden lopen. Veel atleten hadden toch de weerberichten afgewacht want vrijdagavond én zaterdag kwamen er nog zo’n 150 na-inschrijvingen. Winnaar op de Halve Marathon werd Frank Eikenaar uit Zwolle in 1:22:13. De atleet, die zich helemaal ‘leeg’ had gelopen, werd vorig jaar nog tweede in Ermelo. Bij de dames won Kirsten Hogenbrug uit Putten in 1:34:28. Winnaars van de Onderweegs&DeGroot 10 kilometer waren Jeroen Koelewijn uit Bunschoten (37:32) en Amersfoortse Nienke Morren (40:43).

Starter

Ermelo’s eerste burger André Baars mocht, evenals vorig jaar, de atleten weer ‘wegschieten’. Hij genoot van deze taak en nam dit dan ook zeer serieus. Als eerste schoot hij de kinderen van de Van de Kamp Kidsrun het parcours op. Winnaar bij de jongens werd Justin Hamstra en Annemijn Roepman bij de meisjes. Lilian van de Kamp, werd tot grote blijdschap van vader Roland van de Kamp, derde. Ook speaker Ronald Nijland was weer van de partij. Als er iemand feitjes weet over de atleten dan is hij het wel. Daarmee maakte hij het voor het publiek langs het parcours ook interessant. De A1-signs vijf kilometer werd gewonnen door Wilfred Verhagen uit Woerden in 16:27 en Susanne van Leeuwen, vorig jaar nog derde, in 19:53. De RaboBusinessRun werd wederom gewonnen door het team van NeroBarbershop.

Topevenement

Er waren veel mensen betrokken bij het loopevenement. Dick van Leeuwen: ,,De vele vrijwilligers, de plaatselijke horeca natuurlijk, de sponsoren, de ondernemers, maar ook de inwoners van Ermelo die langs het parcours wonen, de brandweer, de voorfietsers van VWV, verkeersregelaars, te veel om op te noemen. Maar iedereen ontzettend bedankt.’’ Noemenswaardige incidenten bleven gelukkig uit. Voorzitter Bas-Jan Stoute: ,,Het verliep allemaal super door de hulp van veel vrijwilligers. Helaas is één loper onwel geworden en uiteindelijk voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd. En ja, natuurlijk hebben we als organisatie wel wat kleine verbeterpuntjes, maar dat bespreken we in de evaluatie. We hebben wel gemerkt dat Ermelo de HME heeft omarmd. Het was een topevenement.’’