Afdrukken

Klappe onder vuur bij Commando Krav maga

ERMELO - Laurens Klappe hoefde er niet lang over na te denken toen hij door Martijn Bouwman werd uitgenodigd voor een les Commando Krav Maga. ,,Natuurlijk ga ik daarop in, als het in mijn agenda past,” zegt de wethouder Sport enthousiast. Hoewel hardlopen meer zijn ‘ding’ is, vond hij het enorm leuk om eens kennis te maken met deze verdedigingssport.

Bouwman is nu vier jaar bezig en heeft inmiddels veertig leerlingen. Vanavond heeft hij, naast een aantal nieuwelingen dus ook de wethouder in zijn groep. ,,Ik vind het top dat hij niet alleen komt kijken, maar ook lekker meedoet,” zegt de instructor. Twee avonden per week geeft hij les in de wethouder Balverszaal. De groep groeit en opvallend is dat er een groot aantal vrouwen zich hebben aangemeld voor deze sport. ,,Ik zit er nu ongeveer een half jaar bij,” vertelt Yara, die de wethouder onder ‘schot’ houdt. ,,Het is een hele hechte groep en ik voel me hier ontzettend prettig.” Ze wordt momenteel opgeleid op Level 1, maar dat is voor haar ondergeschikt. ,,Het is vooral de uitdaging en lekker bezig zijn.”

Na een stevige warming up worden er verschillende verdedigingstechnieken geoefend. Een op een en vooral veel herhalen. Of de wethouder Sport er na vanavond een nieuwe hobby bij heeft, blijft nog even de vraag. Maar het leuke van zijn beroep is dat hij met veel facetten van sport kennis kan maken. ,,Morgen gaan we zeilen in Harderwijk,’ meldt hij lachend. Toch moet hij goed opletten want met een beweging zorgt Yara ervoor dat de wethouder onderuit gaat. Wie meer wil weten over deze sport kan contact opnemen met Martijn Bouwman. ckm-middennederland.nl/ermelo/