Afdrukken

Toplopers komen naar Ermelo

ERMELO – Zaterdagavond 18-08-‘18 zal in het centrum van Ermelo een mooi nieuw hardloopevenement met als hoofdnummer de NERO-ERMELOOP 10K worden georganiseerd. Het idee is om met het 'event' aan te sluiten bij de sportieve recreatieve behoefte gedurende de toeristische mogelijkheden op de mooie Veluwe.

Het Raadhuisplein is compleet voor het evenement omgebouwd. Niet alleen de start en de finish maar ook het inschrijven en een RunningXpo zijn er te vinden. Hier kan men bij Intersport de nieuwste snufjes en innovaties op het gebied van sportmaterialen, functionele sportkleding/- schoenen en andere manieren om je gezond en lekker te voelen, bekijken en beleven. Ook is er een garderobe voor tassen van deelnemers, zijn er sanitaire voorzieningen, bewegwijzering en catering te vinden. Centraal is er een Ledwall waarop doorkomsten en eindtijden zijn te zien.

NERO-Ermeloop 10K

De officieel ingemeten Nero-Ermeloop 10K wedstrijd is het Hoofdnummer van het event voor zowel recreatieve- als wedstrijdlopers. Ook zullen er geïnviteerde nationale- en internationale toplopers aan de start staan. Zij starten gelijktijdig met de recreanten in een voorste startbox vanaf het Raadhuisplein in Ermelo. Na de start gaan de lopers rond het Gemeentehuis in het centrum van Ermelo met daarna 2 rondes (4km en 6km) door de omgeving. Zij zullen dus twee keer in de 1,5 kilometer lange Stationsstraat aangemoedigd worden. 

vdbHoliday-Trail 20km

Voor een maximaal aantal ‘Trail-Runners’ staat de vdbHoliday-Trail 20km op het programma. Na het ophalen van het startnummer worden de Trail-Runners per bus naar de startlocatie gebracht om uiteindelijk door de Stationsstraat te lopen en ook te finishen in het centrum. Het parkoers van de Trail gaat over de Romeinse Marskamproute, door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen.
Om optimaal te genieten van de mooie Veluwe wordt er gestart in zes Wave-tempogroepen  (opgegeven bij inschrijving). Elke groep staat onder begeleiding van lokaal ervaren Trail-Runners die de route kennen en het tempo op de Wave-eindtijd afstemmen. Het is daarom dan ook GEEN wedstrijd (geen tijdregistratie). De nadruk ligt op het genieten en de beleving van de mooie Veluwsche omgeving.

Starttijden

Om 18:08 uur start de 1 km Veluwsche G-Loop, om 18:10 uur de 1 km RABO-KidsRun, om 18:30 uur de 5 km Intersport-Run, daarna om 18:40 uur de 20 km vdbHoliday-Trail en als laatste start om 19:20 uur de 10 km NERO-Ermeloop. Informatie en inschrijven voor een van de afstanden kan via: www.ermeloop.nl.