Afdrukken

Rijden voor Rabobank Veluweklassement

ERMELO – Op woensdag 4 juli is er weer ‘de slag van de Zeeweg’. Het wielerevenement van Ermelo wat dit jaar voor de vierde keer in de Ermelose buurtschap wordt gereden.

De leerlingen van basisschool De Goede Herder starten om 18.30 uur met daarna om 19.00 uur de spectaculaire dernykoers met veel lokale renners achter de derny’s. Organisator Jan Hamstra is erg enthousiast over deze koers: ,,Er zijn tien derny’s die rijden in twee series en een finiale. Een spektakel van jewelste.’’ Om 20.00 uur barst het hoofdkoers los met meer dan zestig toprenners uit het gehele land. Zij zullen de 80 kilometer rijden, dat zijn zo’n zestig ronden met onderweg veel premiesprints. ,,We verwachten zo’n zeventig vertrekkers,’’ vertelt Hamstra. ,,Daarbij weer veel bekende toppers: Dylan van Zijl, Robert Berk, Wiebe Scholten, John Schouten, Florian Smit, Gino Luca Vierhouten en natuurlijk Arjan Hofman, de nummer drie van vorig jaar.’’

Veluweklassement

In het kader van het Rabobank Veluweklassement 2018 is de Ronde van Horst & Telgt de tweede wedstrijd na de Omloop van Hierden die op zaterdag 21 april werd verreden. Niels Boele (19) uit Leiden werd winnaar van de 11e Omloop van Hierden, wat gaat hij doen in Ermelo? Zaterdag 7 juli zal dan de Ronde van Ugchelen gereden en op woensdag 8 augustus volgt de Ronde van Elspeet en de Ronde van Nunspeet op woensdag 15 augustus. De start van de Ermelose koers is bij Ons Huis aan de Zeeweg en de entree is gratis. Het weer wordt goed, dus er is geen enkele reden om niet te komen kijken en de helden aan te moedigen.