Afdrukken

Sportbeoefening en recreatie hand in hand


ERMELO - Op 20 augustus 2018 geven wethouders Christianne van der Wal van Harderwijk en Hans de Haan van Ermelo het startsein voor de aanleg van een ATB route in beide gemeenten. 

Na goed overleg tussen de gemeenten Ermelo en Harderwijk, wielerverenigingen en diverse terreineigenaren kan er gestart worden met de ATB route in de gebieden van beide gemeenten. Daarvoor werd een convenant getekend. Wieler- en ATB liefhebbers kunnen straks hun hart ophalen in de Veluwse bossen. Zij kunnen hun sport beoefenen zonder andere bezoekers tot last te zijn. De route is een welkome aanvulling op het aanbod recreatie en toerisme op de Veluwe met aandacht voor de natuur. En met de route is de eerste stap gezet op weg naar een uitgebreid routenetwerk in de regio, waarbij andere gemeenten kunnen aanhaken.

Hulp

Vrijwilligers van de wielerverenigingen helpen bij de aanleg van de route en zorgen zelf voor het onderhoud ervan. De route is straks het resultaat van een unieke samenwerking tussen diverse betrokken partijen waarbij ook de provincie haar betrokkenheid toonde.