MIA maakt op valreep gelijkspel

ERMELO - Het eerste van korfbalvereniging Dindoa had zaterdag de mogelijkheid om in de tweede wedstrijd van het veldseizoen de overwinning op MIA te pakken, maar verzuimde in de slotfase om de tegenstander het mes op de keel te zetten. MIA werkte in een alles of niets poging de achterstand van drie punten weg en kwam op gelijke hoogte.

Niets stond zaterdag een fraaie partij korfbal in de weg. Onder luid applaus werden de spelers in Amersfoort voorgesteld. MIA is geen onbekende tegenstander want in de voorbereidingen van dit veldseizoen zijn de teams elkaar al tegengekomen. Toen had Dindoa het betere van de eindscore en lang leek het team daar weer op af te stevenen.

Aanhaken

Noami Hackenitz zette Dindoa op voorsprong, gevolgd door een score van Daphne van den Berg. De thuisploeg haakte aan en met name de dames van MIA waren trefzeker. Dertien van de negentien scores kwamen uiteindelijk op conto van de MIA dames die zich in de rebound gesteund wisten door hun lange mannelijke vakgenoten.

Doelpuntloze fase

Tot aan de rust werd er door beide partijen om beurten gescoord waarbij Dindoa het MIA belette om langszij te komen. Met de 6-8 op het scorebord brak er voor beide teams een doelpuntloze fase aan waarbij er uit lange aanvallen geen voordeel werd behaald. MIA bracht een dame met lengte in waarna er weer gescoord werd. Een mooie actie van Mark Bronkhorst in combinatie met Kasper Velgersdijk bracht opnieuw een uitloop van twee punten. Een tegentreffer zorgde voor een 9-10 ruststand.

Identiek

De opening van de tweede helft was identiek aan de start van de wedstrijd. Dindoa scoorde tweemaal en stond voor het eerst drie punten voor. Een fraaie onderschepping van Bjarne Sinneker werd beloond met applaus en ook een slim balletje en score van Jorik Velgersdijk oogde bewondering. MIA klampte echter aan en met 14-14 was de stand weer gelijk. Opnieuw bemachtigde Dindoa een voorsprong van drie punten maar wederom toonde MIA veerkracht en wist het de stand gelijk te trekken. In de laatste minuten werd er nog een stip aan MIA toegekend maar gelukkig voor Dindoa werd deze kans niet benut. Na een mooie Dindoa-aanval prijkte er 18-19 op het scorebord maar Dindoa drukte niet door. Opnieuw haakte MIA met een alles of niets poging aan en werd de eindstand op 19-19 gebracht.

Ziek

Coach Houtriet was na afloop duidelijk: ,,Hier ben ik echt ziek van. We hebben een punt te weinig. Teveel fouten en te weinig bluf. We kwamen rebound tekort en hadden de pech dat we in een vak onze, door een blessure niet inzetbare, rebounder moesten missen. In een aantal fases is er goed gespeeld, werd het schot goed uitgesteld. We kregen in tegenstelling tot vorige week veel schotkansen maar MIA schiet goed af, ook vanaf de middenlijn en wij hebben gewoon teveel fouten gemaakt.”