Afdrukken

Wie worden de sporttoppers?

ERMELO - Het is zover, de Ermelose Sportverkiezing gaat weer van start. Wie worden de winnaars van 2018? Welke sporters pakken de titel op vrijdagavond 8 februari 2019 tijdens het Sportgala?

Vanaf vandaag kan iedereen zijn favoriete sporthelden nomineren via het onlineformulier op www.ermelo.nl/sportverkiezing. Er is ook de mogelijkheid om de QR-code te scannen op de posters en flyers die zijn verspreid. Er zijn acht categorieën waarin genomineerd kan worden. Dit kan tot zaterdag 27 oktober. Na de nominatieronde buigt een deskundige jury zich over de aanmeldingen en stelt per categorie drie sporters voor. Drie weken lang kan men dan vervolgens op deze sporttoppers stemmen.

Sportgala

Op vrijdag 8 februari 2019 organiseert Heel Ermelo Beweegt het feestelijke Sportgala in de Dialoog. Wethouder Laurens Klappe en presentator Hans van Zetten maken op deze feestelijke avond bekend welke sportman/-vrouw/-ploeg in het afgelopen jaar de beste sportieve prestatie heeft geleverd volgens de inwoners van Ermelo. Ook wordt dan duidelijk wie zich een jaar lang sporttalent en de beste sporter met een beperking mag noemen. Naast deze vijf categorieën zijn er ook speciale vermeldingen voor de beste sportfoto en worden de genomineerde vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Erkenning

De Ermelose sportverkiezing is een erkenning voor sporters die een prestatie van formaat hebben neergezet. Maar ook een stimulans voor iedereen om te gaan sporten en bewegen. Sport wordt door de gemeente steeds vaker integraal ingezet om gezondheidsdoelen te bereiken en maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Naast dat sporten en bewegen goed is voor de fysieke en mentale gezondheid, levert het ook een bijdrage aan het opbouwen en onderhouden van sociale contacten, aan de zelfredzaamheid van kwetsbare doelgroepen aan het ‘meedoen’ in de maatschappij.