Afdrukken

Dames OKO Bies maken verschil

ERMELO - Dindoa moest afgelopen zaterdag naar het Groningse Opende om daar tegen OKO Bies aan te treden onder geweldige weersomstandigheden. Het kunstgrasveld leek echter meer op een beachkorfbalveld vanwege de hoeveelheid zand.

Dindoa had het in het begin moeilijk tegen een sterk OKO Bies. Wel kwamen de Ermeloƫrs met 0-1 voor door een schot van Naomi Hackenitz, maar daarna was het de thuisploeg dat het initiatief overnam en de voorsprong nam van 2-1. Dindoa kon weer aanhaken door een fraaie doorloopbal van Saskia Lieman maar OKO wist weer twee punten uit te lopen op Dindoa. Zo bleef het de hele eerste helft gaan; OKO Bies liep uit tot maximaal twee punten voorsprong en Dindoa maakte daarna weer de gelijkmakers. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kwam Dindoa op een voorsprong door een afstandschot van Aniek Odding die daarmee de ruststand op 9-10 bracht.

Initiatief

De tweede helft was nagenoeg identiek aan de eerste alleen waren de rollen omgedraaid. OKO Bies kon nog wel gelijk komen tot 10-10 en 11-11, maar toen was het Dindoa dat steeds het initiatief tot scoren nam en zelfs drie punten voorsprong opbouwde; 13-16.Helaas voor de Blauw witters wisten ze deze voorsprong niet vast te houden en kwam OKO Bies weer terug tot 18 -18 met nog 10 minuten te spelen. Het werd 19-18 voor de thuisploeg, weer gelijk en zelfs 19-21 voor Dindoa met nog drie minuten te spelen. Toen zag je wat eigenlijk de hele wedstrijd al te zien was, de kracht van de dames van OKO Bies. Zij scoorden nog drie maal en brachten daarmee de eindstand op 22-21. Van de 18 velddoelpunten scoorden de dames van OKO Bies er 15. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel verdiend geweest maar helaas voor Dindoa bleven de punten in Groningen.