Afdrukken

Romee Pol (22) geselecteerd

 ERMELO - Trampolinespringsters Niamh Slattery (Triffis Alkmaar) en Romee Pol (Sparta Ermelo) zijn door technisch directeur Mark Meijer aangewezen om deel te nemen aan de WK trampolinespringen in het Russische St. Petersburg.

Beide springsters voldeden één keer aan de puntenlimiet van 97,500. Voor een WK-ticket moesten de springsters hier echter twee keer aan voldoen. Slattery kwam tijdens de laatste kwalificatie 0,045 nipt tekort. Pol, in april nog twee keer EK-finaliste, miste eveneens de limiet. Toch kiest Meijer ervoor om beide springsters mee te nemen naar de WK in Rusland. ,,Op basis van prestaties uit het recente verleden, het ontwikkelplan en met oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 zijn Niamh en Romee aan de hand van de beschreven aanwijsplekken in de WK procedure geselecteerd voor het WK 2018,’’ aldus Meijer.

Synchroon

Slattery en Pol vormen in Rusland ook een synchroonkoppel bij de WK. Bij de heren werden geen trampolinespringers geselecteerd voor WK-deelname. De trampolinespringsters springen op woensdag 7 november hun individuele kwalificatiewedstrijd. Vrijdag 9 november vindt de synchroon kwalificatie plaats.

WAGC

Bij de World Age Group Competition, een week later eveneens in St. Petersburg, komen van Sparta Ermelo in actie: Eline Westhuis en Valerie Bosschart (meisjes 11-12 jr), Anke Boeve en Tessa Boeve (meisjes 15-16 jr).