Afdrukken

Martijn Bouwman haalt Moni Aizik naar Nederland

ERMELO – De Ermelose Martijn Bouwman, instructor Commando Krav Maga, organiseert op 3 november een bijzonder seminar met niemand minder dan Moni Aizik in Ermelo.

Aizik is de grote leermeester van Commando Krav Maga. Commando Krav Maga (CKM) is een Israëlisch zelfverdedigingssysteem. Geweld is voor beoefenaars dan ook een laatste redmiddel. ,,Het zijn vaardigheden die we gebruiken om onszelf te beschermen,” aldus Bouwman die zelf inmiddels level 7 heeft behaald. Hiervoor reisde Bouwman naar Curacao. ,,Dit level staat in teken van angst en pijn.” vertelt hij. Bouwman werd tijdens een extreme ‘bootcamp’ tot het uiterste gedreven. ,,Met uiteindelijk level 7 als resultaat.” Eind vorig jaar werd de Ermeloër ook benoemd tot directeur CKM Nederland.

Laagdrempelig

Bouwman geeft wekelijks trainingen op diverse locaties. Het is heel laagdrempelig en iedereen kan meedoen. Naast deelnemers, die komen om aan conditie te werken, komen mensen ook om hun zelfvertrouwen te vergroten. ,,Soms hebben mensen negatieve ervaringen en kan ik ze met technieken leren hoe ze weerbaarder worden.” Technieken die geïntroduceerd zijn door leider Moni Aizik. Deze Chief Instructor komt eind van het jaar naar Nederland. Wie daarbij wil zijn, kan nu plaatsen reserveren. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.