Laatste wedstrijd voor winterstop

ERMELO – Gisteren won Dindoa met grote cijfers van Apollo 1 uit Heerhugowaard. Op het veld trof Dindoa deze ploeg ook al en won toen ook met groot verschil van zeven punten. Deze keer was het verschil nog groter.

De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op. Mark Bronkhorst was wel mee, maar niet eens als reserve vanwege de enkelblessure die hij vorige week had opgelopen. Bjarne Sinneker nam zijn plaats in de basis in. Dindoa opende de score met een afstandsschot van Daphne van der Berg waarna Apollo gelijk maakte. Zo ging het eigenlijk de hele eerste helft; de ene ploeg scoorde, waarna de ander gelijk maakte en dan soms weer de voorsprong nam. Het onderlinge verschil was nooit groter dan twee punten. Pas 5 minuten voor tijd nam Dindoa het initiatief en zorgde voor een mooie voorsprong in de rust; 14-18. De tweede helft maakte Dindoa goed wat men in de eerste helft had laten liggen. Veertien doelpunten tegen was teveel van deze ploeg. Er moest zeker beter en scherper verdedigd worden en de afstandsschoten van Apollo moesten geblokt worden. Dat deden de gasten erg goed. De voorsprong van vier punten met de rust werden er al gauw 8 na tien minuten spelen; 16-24. Met veel moeite kon Apollo nog terug komen tot 6 punten verschil maar daar bleef het voor de ploeg uit Heerhugowaard ook bij.

Sterker

Dindoa was in alle opzichten sterker in de tweede helft en mede door een 100% score van alle acht toegewezen strafworpen kon Dindoa fors uitlopen naar een 25-34 overwinning. Het was niet de beste wedstrijd van de Ermeloërs, zeker niet qua verdediging en zuiverheid in de afronding maar de winst en de punten werden mee terug genomen naar Ermelo. Op 12 januari gaat de zaalcompetitie na de feestdagen weer van start. Dindoa 1 speelt dan uit in Ruinerwold tegen het lastige KIOS.