Tactische wissels baten niet

ERMELO - Helaas moest Dindoa zaterdag in Zoetermeer haar meerdere erkennen in Phoenix 1, een ploeg met veel ervaring en veel lengte bij de heren. Phoenix uit Zoetermeer staat op een gelijke positie als Dindoa in de poule; allebei 6 wedstrijdpunten.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd werden bepaald door Jorik Velgersdijk en zijn tegenstander. Dindoa kwam met 2-0 achter waarna Jorik de stand weer gelijk trok naar 2-2. Toen was het de lengte van de Phoenix heren die er voor zorgde dat Dindoa in de problemen kwam; Phoenix onderschepte met de lange armen veel passes van Dindoa, had bijna al rebound en schoot heel zuiver van verre afstanden raak. Halverwege de eerste helft stond Dindoa achter met 9-2. Dindoa kon nog wel iets terug doen door voorzichtig mee te scoren, maar het initiatief bleef bij de thuisploeg waardoor de ruststand 15-8 werd.

Goed gesprek

Tijd voor een goed gesprek in de kleedkamer tussen trainer en spelers. Dit was de tweede helft ook zeker te zien. Beide ploegen gingen gelijk op in de scores en Phoenix liep zelfs uit naar een acht punten voorsprong; 19-11. Toen was het niet Phoenix die uit de as herrees, maar Dindoa richtte zich op. Door sneller spel, tactische wissels van coach Evert Houtriet die de heren verplaatste naar het andere vak, zuivere schoten en beter samenspel, kwamen de Ermeloƫrs terug tot slechts drie punten verschil; 21-18. Phoenix liet dit niet verder gaan en scoorde drie keer op rij; 24-18. Saskia Lieman en Aniek Odding konden het verlies nog beperkt houden door beide nog een keer te scoren maar Phoenix sloot de wedstrijd af met het laatste punt waardoor de einduitslag uitkwam op 25-20.