Afdrukken

Ermeloërs houden verdedigende linie goed dicht

ERMELO - Door winst in het Drentse Zuidwolde op ZKC heeft Dindoa zaterdag een goede stap gezet richting handhaving in de eerste klasse. Omdat Dindoa 2 niet hoefde te spelen, was er een enorme afvaardiging van spelers aanwezig in Zuidwolde. Coach Evert Houtriet begon met de vaste opstelling van Dindoa 1 waarin Saskia Lieman en Daphne van der Berg in de basis stonden; zij scoorden in de thuiswedstrijd tegen ZKC samen 17 doelpunten.

Dit hadden de Drentenaren afgelopen weekend goed meegenomen in hun spel want zowel Daphne als Saskia werden zwaar verdedigd en beiden kwamen zij in de eerste helft maar één keer tot scoren. Gelukkig namen de mannen van Dindoa het scoren van de dames over en zorgden voor een 8-11 ruststand. De hele eerste helft ging gelijk op en geen van de teams lukte het om ruim afstand te nemen. ZKC opende de score en kwam op 1-0 en 2-1 voor te staan waarna Dindoa het initiatief overnam en zelfs uitliep tot een 2-5 voorsprong. ZKC 19, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert, kwam weer terug tot 7-7 en toen was de eindspurt voor de Ermeloërs die vier keer op rij scoorden en in de laatste seconden nog een tegentreffer moesten incasseren; 8-11.

Mooie doorloopballen

De tweede helft was duidelijk voor Dindoa en geen moment kwam de ploeg van Evert Houtriet meer in gevaar. Met slimme acties, mooie doorloopballen en goede schoten werd de voorsprong uitgebouwd naar 10-18 in de tiende minuut. Ondanks deze voorsprong bleef Dindoa alert en hield vooral verdedigend de linie goed dicht waardoor ZKC het soms niet lukte binnen de 25 seconden van de schotklok, de korf te raken. In de tweede helft kwamen de dames van Dindoa meer los van hun tegenstanders en deden gelukkig mee in het binnenhalen van de punten om zo twee belangrijke wedstrijdpunten mee naar Ermelo terug te nemen. De einduitslag van 17-25 was een terechte uitslag die goed de machtsverhouding in het spel weergaf.