Korfballers sluiten competitie af met winst

ERMELO – Dindoa is dit zaalseizoen geëindigd op een prachtige derde plaats in de eerste klasse. De blauw-witten bevestigden deze positie in de laatste thuiswedstrijd tegen de nummer vier uit de poule Phoenix uit Zoetermeer.

De Ermelose selectie gaf voor aanvang van de wedstrijd iedereen een blauw klaphandje als bedankje voor de nimmer aflatende trouw aan de club. Mede door de toejuichingen van het thuispubliek wist Dindoa de winst en daarmee de derde plek in de poule naar zich toe te trekken.

Baltempo

Zaterdag was het niet de beste partij van beide ploegen. Phoenix speelde een spelletje met een heel hoog baltempo, maar alles werd via grote afstand geschoten en met de lengte van heren benutten ze zo af en toe de rebound. Dindoa kwam in de eerste minuut al wel op voorsprong door twee maal achtereen te scoren. Het lukte de Ermeloërs niet om stevig uit te lopen op de gasten. Phoenix bleef mee scoren met Dindoa en zorgde bij 6-6, 7-7 en 8-8 steeds voor de gelijkmaker. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kon Dindoa twee punten afstand nemen door scores van Daphne van den Berg en Jonathan van der Beek; 10-8

Onderscheppingen

De tweede helft leek in het begin verdacht veel op de eerste helft. Beide ploegen bleven aanvallen en speelden een hoog baltempo. Dindoa werd enorm toegejuicht bij de scores en onderscheppingen die de ploeg liet zien. Coach Evert Houtriet ging halverwege de tweede helft, toen Phoenix de afstand tot Dindoa weer tot 2 punten terug had gebracht !4-12, de eerste wissels toepassen. Dit bracht weer nieuwe energie in het team en Dindoa liep direct uit van 15-13 naar de eindstand van 18-14 waarbij Phoenix pas in de laatste minuut hun laatste punt konden scoren.