Afdrukken

Sterk deelnemersveld in Nieuwegein

ERMELO – De tieners van GV Sparta Ermelo hebben zaterdag de eerste plek behaald in de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Nieuwegein. ,,Het ging heel goed, maar we konden nog beter,” reageerden de meiden na afloop. Toch waren ze zaterdag de besten in hun categorie.

Het niveau lag hoog en alle groepen moesten vol aan de bak. Het tienerteam, onder leiding van Suzan Guliker, staat op dit moment tweede in de ranking. ,,Het wordt spannend of ze door mogen aangezien er slechts drie groep naar de finale gaan,” vertelt Guliker na afloop. ,,Als docent ben ik natuurlijk apetrots. Ze hebben mooie punten behaald.”

 Dance2

Team B-20 jaar en ouder van Sparta kwam als enige uit in haar categorie. Ook kregen ze niet voldoende punten voor een finale plek. ,,We hebben er hard voor gewerkt en we vinden het dan ook jammer dat het ons niet gelukt is,” meldt Guliker, die dit seizoen voor het laatst deze groep traint. ,,We hadden gehoopt dat we nog één keer naar de finale zouden gaan. Maar helaas. We gaan nu hard werken voor de Dance2-impresse-award op de Dance2 in Deventer op 11 mei.”