Afdrukken

Staan de Geel-Zwarten volgende week ‘weer op‘?

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft na de wedstrijd tegen VVOG thuis, wederom niet weten te winnen. Tegen Harkemase Boys werd zelfs een 0-2 nederlaag geleden. De gasten hadden een plan waar de Ermeloërs geen raad mee wisten.

DVS’33 trainer Bert van Hunenstijn predikte vooraf, net als een week eerder tegen Stedoco, voor geduld en goed positiespel. Met alleen Olivier Pilon in de voorhoede werd de bal veelvuldig achterin rondgespeeld. Harkema zette echter goed druk en hield daarmee het veld heel lang. Daardoor kreeg Olivier Pilon geen enkele ruimte en had het inschuiven van Daniel van Warven geen nut tegen een overmacht aan grote, sterke verdedigers die met de lange, hoge diepe ballen van DVS’33 eenvoudig raad wisten. Van Warven zorgde voor de enige echte kans na drie minuten door de bal op Pilon terug te leggen. Diens schot was een eenvoudige prooi voor doelman Erick Jansema. Daarna heerste Harkemase Boys die met aanvoerder Henny Bouius en spits Jari Stort jagende spelers hadden waar DVS’33 geen raad mee wist. Trainer Bert van Hunenstijn probeerde verbaal zijn ploeg scherp te krijgen, maar de samenhang en het plan ontbrak om de Friezen echt te verontrusten. Op slag van rust scoorde Bouius met het hoofd de 0-1 nadat hij eerder was afgestopt door een goede reflex van doelman Paul Eppink.

Vaatje

De tweede helft tapte DVS’33 Ermelo uit een ander vaatje. Met Öztürk achter de spitsen en Moro rechtsbuiten stond er eindelijk een offensief ingesteld team dat veel verder naar voren ging spelen zoals het aan haar stand verplicht was. Dat leverde een aantal kansjes op voor Christiaan van Hussen. DVS’33 kreeg weer energie van de speelwijze, maar kon de gasten niet echt verontrusten. Ook niet nadat Daniel van Warven werd gewisseld door Berry Powel die zowaar na een minuut al een enorme kans kreeg. Verder kwam DVS’33 Ermelo niet. Harkema gooide er eenvoudigweg veel meer energie in en voetballend was DVS’33 op eigen veld fantasieloos. Het werd in het eindsignaal zelfs nog 0-2 nadat een vrije bal vanuit een onmogelijke hoek in de goal werd geramd. DVS’33 Ermelo kan door deze nederlaag het seizoen verder wel vergeten. Als het zo blijft spelen is zelfs het handhaven van de derde plaats nog een hele uitdaging. Maar de ploeg is eerder dit seizoen al een aantal keren opgestaan.