Afdrukken

Run op gratis Runningshirt

ERMELO – Tijdens de sponsorbijeenkomst van de Halve Marathon Ermelo bleken woensdagavond de sponsoren weer vertrouwen te hebben in het Ermelose loopevenement. In café de Molenaer werden afspraken gemaakt en geconcretiseerd. Aan alles was te merken dat het evenement weer een stap vooruit gaat.

Voorzitter Bas Jan Stoute was blij met de opkomst. ,,Wij zijn als stichting afhankelijk van de Ermelose ondernemers en dan is het mooi te ervaren dat er wederzijds enthousiasme is. Ook Loopgroep Visie is een belangrijke pion in verband met de training met Your Way2HME. De loopgroep levert trainers die dit jaar bijna zeventig hardlopers, vaak zonder loopervaring, voorbereiden op 1 juni. En uiteraard zijn ook de vrijwilligers zulke onmisbare pionnen.’’

Zorginstellingen

Dit jaar is een brug geslagen naar instellingen als GGz Centraal, ’s Heeren Loo en Groot Emaus. ,,We weten in ieder geval dat Ggz Centraal haar medewerkers in staat stelt om mee te doen. Zij krijgen daarbij ook een eigen Ggz Centraalshirt, zodat ze herkenbaar zijn. Via Heel Ermelo Beweegt proberen we ook bewoners en personeel van andere zorginstellingen in beweging te krijgen. Tot slot zal ook het Chr. College Groevenbeek weer mee gaan doen. Mulderij Bedrijfsjuristen vindt het in beweging krijgen van jong volwassenen een belangrijk punt en zij sponsoren, samen met Groevenbeek, de deelname van die leerlingen. Het is mooi dat ook de docenten weer massaal mee gaan lopen.’’ De organisatie heeft ook St Jansdal uitgenodigd voor het loopevenement op 1 juni.

Runningshirt

BedrukTextiel toonde woensdagavond het nieuwe runningshirt. De felle kleur rood zorgt er voor dat de deelnemers dit jaar goed opvallen. De organisatie kan het shirt gratis aanbieden dankzij Knipsalon van Willigen en VBV-advocaten. Stoute waarschuwt deelnemers niet te wachten met inschrijven. ,,Het shirt is tot mei gegarandeerd leverbaar, dus ik raad mensen aan in actie te komen als ze toch mee willen doen.’’

Lustrum

Onderweegs & de Groot adviseurs en accountants en Nero Barbershop zijn komende editie voor de vijfde keer sponsor. Daar zal niet aan voorbij worden gegaan. Jeannette Onderweegs was woensdagavond zelf aanwezig en nam een groot spandoek in ontvangst. ,,We zijn erg enthousiast over het evenement, een echt dorpsfeest waar wij ons graag aan verbinden. Het spandoek geven we een opvallende plek zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen verleiden onze 5 kilometer te gaan lopen.’’ Nero de Boer gokt op de langere afstandlopers. ,,Het evenement heet niet voor niets de Halve Marathon. Maar nee hoor, afstand maakt niet uit, als mensen maar bewegen. Daar gaat het ons vooral om’’.

Beloning

Ook de komende editie zorgt Van Panhuis Bouw voor de medailles en bekers. Jan van Panhuis was afgelopen woensdag ook aanwezig en beloofd voor nog mooiere medailles dan vorig jaar te zorgen. ,,Wij belonen iedereen die over de finish komt. Ik weet van vorig jaar nog hoe zwaar het was, dus petje af voor al die mensen’’.