Afdrukken

Ermeloërs winnen voor derde keer dit seizoen van Apeldoorn

ERMELO - Dindoa begon met lood in de (korfbal)schoenen aan de wedstrijd in en tegen Apeldoorn. Trainer /coach Evert Houtriet was voor het werk in het buitenland. Zijn taak werd overgenomen door Jan de Boer, trainer van Dindoa 2. Jonathan van der Beek liep in de vorige wedstrijd een breuk op aan zijn kuitbeen en Saskia Lieman kon vanwege een blessure ook niet spelen. Romy van Enk en Bjarne Sinneker mochten hun plek innemen. Apeldoorn kwam met 2-0 voor te staan door het benutten van een vrije worp en een strafworp. Toen was het aan Dindoa om zich te herpakken en met drie scores op rij de voorsprong te nemen. De 2-1 werd door invalster Romy van Enk gescoord.

Daarna ging het de hele eerste helft gelijk op. Dan weer liep Dindoa één punt uit, kwam Apeldoorn gelijk en liepen zij weer één punt uit. Vlak voor de rust lukt het Apeldoorn om een voorsprong van twee punten te pakken; 10-8 maar het was Naomi Hackenitz die met een kleine kans en een doorloopbal de ruststand op 10-10 zette. Na de thee was het Dindoa dat direct het initiatief nam en uitliep naar een 10-12 voorsprong. Apeldoorn was sterk in de rebound ook door het ontbreken van Jonathan en Saskia bij Dindoa. Bjarne Sinneker deed het geweldig. Hij pakte menig bal in de rebound en onderschepte ook nog een aantal passes. De thuisploeg wist Dindoa weer tot één punt te naderen op 11-12; 12-13; 13-14; 14-15. De wedstrijd bleef de hele tijd spannend wie uiteindelijk de overwinning zou halen. Bij 14-16 kwam Eline Odding nog in het veld en haar eerste balcontact was direct een doelpunt; 14-17. Maar er waren toen nog dertien minuten te spelen en Apeldoorn bleef doordrukken en wist het verschil weer terug te brengen tot één punt 17-18 met nog drie minuten te spelen. In de allerlaatste minuut gaf de scheidsrechter nog een strafworp aan Apeldoorn voor iets dat totaal geen overtreding was; 18-18. De bal ging nog het aanvalsvak van Dindoa in en Kasper Velgersdijk wist van afstand de bal loepzuiver door de mand te schieten en daarmee de winst binnen te halen. Dindoa blijft nog steeds zicht houden op het kampioenschap in de eerste klasse. De Ermeloërs staan nu bovenaan omdat concurrent ZKV uit Zaandam morgen pas speelt.