Voor tweede jaar op rij promotie

ERMELO/ ALMELO - Korfbalvereniging Dindoa is vanmiddag opnieuw kampioen geworden. Door een afgetekende winst op het Almelose AKC in Almelo, zijn de Ermeloërs kampioen geworden in de eerste klasse nadat het vorig jaar al kampioen werd in de tweede klasse. Dindoa speelt daardoor komend seizoen wederom in de overgangsklasse. De wedstrijd tegen AKC was spannend. Er moest gewonnen worden want de voorsprong op nummer twee in de poule, ZKV, bedroeg slecht één punt.

De blauw-witten begonnen in Almelo sterk aan de wedstrijd. Bjarne Sinneker stond nog steeds in de basis vanwege de blessure bij Jonathan van der Beek. Direct in de eerste aanval schoot Kasper Velgersdijk de 0-1 waarmee het blauw witte publiek erg blij was. Dindoa was zelf met een bus vol supporters naar Almelo afgereisd om het vlaggenschip aan te moedigen. Overal langs het veld waren blauw witte vlaggen opgehangen en met zoveel Dindoa publiek leek het gewoon op een thuiswedstrijd.

Voorsprong

Halverwege de eerste helft kwam Dindoa op een 2-6 voorsprong. Mark Bronkhorst moest helaas met een spierblessure het veld verlaten en voor hem kwam Tom van den Berg in de plaats. De ploeg uit Ermelo speelde zeer sterk in de verdediging. Veel passes van AKC werden onderschept, het positiespel was goed en vooral ook in de rebound werden veel ballen afgevangen. Tom van den Berg scoorde al snel nadat hij ingevallen en zorgde voor de 2-7. Door zeer goed te coachen, de spelers onderling naar elkaar, maar ook coach Evert Houtriet, zorgde Dindoa er voor dat AKC in de eerste helft slechts 4 keer kon scoren. De ruststand was 4-11.

Lastig

Door de harde wind die zijdelings over het veld ging, waren de afstandschoten wat lastig maar Dindoa speelde situaties op het veld goed uit en wist menig verdedigende actie te omzeilen. Bij het begin van de tweede helft was het al duidelijk dat Dindoa van AKC niet zoveel te vrezen had. Door goed samenspel lukte het de Ermeloërs om uit te lopen tot een 7-17 voorsprong. Het publiek begon Evert Houtriet al toe te zingen met: Evert bedankt, Evert bedankt. Deze coach zorgde er voor dat Dindoa 1 twee keer op rij kampioen is geworden. Toen de overwinning al wel zeker was, wisselde coach Evert Houtriet een aantal basisspelers voor invallers die vaker in het seizoen bij het eerste hadden meegespeeld. Belangrijk voor hen om ook in de feestvreugde mee te kunnen delen. AKC maakte nog wel een paar doelpunten maar echt dichtbij kwamen ze niet meer. Dindoa sloot de kampioenswedstrijd af met een 13-19 overwinning en daarna werd het feest in Almelo.
Thuis, op de Zanderij, werd het feest voortgezet en het bleef nog lang onrustig op het sportpark. Spelers, coach, verzorger en publiek hebben er het hele seizoen lang voor gezorgd dat Dindoa een stabiele ploeg was en dat het resultaat dat men hoopte, behaald werd.