Afdrukken

Spel Geelzwarten geeft vertrouwen

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Jorran van Santen in de eerste helft tegen SteDoCo. De Ermeloërs hadden ook het meeste recht op de overwinning in misschien geen hoogstaande partij, maar waarin het wel de baas was.

Daar waar de meeste toeschouwers de schaduw van de tribune opzochten, was er voor de 22 spelers en arbitrale trio, geen ontkomen aan: 30 graden in de volle zon, misschien wel meer! Wat anders dan een week geleden toen om vier uur een flinke regenbui zorgde voor een heel ander decor. Aanvoerder Basil Camara moest na een slippertje al na twee minuten aan de noodrem trekken, wat hem terecht geel opleverde. Daarna was het Olivier Pilon die ‘zijn’ man meerdere keren in de luren legde, maar vergat zichzelf te belonen voor de mooie acties. Het bleef vervolgens lastig voetballen. De rechtsachter Enrico Patrick was moeilijk te bereiken door goed positiespel van de gasten en ook Roald de Vries kwam niet echt aan het voetballen. Daardoor werd er het eerste half uur veel risicoloos breed gespeeld of werd de lange bal gehanteerd. Het werd pas gevaarlijk nadat met name Coen Vloedgraven een aantal goede onderscheppingen pleegde, maar de voorwaartsen nog niet gelukkig waren in hun afronding. Met name Joshua Patrick heeft nog niet de echte scherpte, zou in de loop van de wedstrijd blijken.

Fraaie combinaties

Jorran van Santen wist na een half uur door goed doorzetten de bal op het middenveld te veroveren en via Patrick werd Pilon perfect gelanceerd. Die keek goed en zag Van Santen vrij staan. Met rechts wist doelman Smith de bal nog te keren, maar de linker van Van Santen was voldoende voor de voltreffer, 1-0. DVS’33 Ermelo had vervolgens kunnen doordrukken want de ene naar de andere mooie combinatie werd op de mat gelegd. Roemeon was het dichts bij, maar hij werd net voldoende uit balans gebracht om te scoren en om geen penalty te krijgen. De combinatie die even later volgde was fraai. De afwerking van Roemeon perfect, maar doelman Smith gokte op een hoek en bleef daarmee overeind.

Swung

Na rust was DVS’33 Ermelo de bovenliggende partij en kwam er wat meer ‘schwung’ in het team. Ballen net te hard, of een Joshua Patrick die net geluk ontbeerde… het leek een kwestie van tijd voor de 2-0 zou vallen. Oktay Öztürk knalde na een fraaie actie van invaller Julian de Ruiter snoeihard op de lat.

Nagelbijten

Stedoco bracht twee lange aanvallers in en dat leek het moment waarop de Geelzwarten onder druk zou komen te staan. Dat viel echter mee. Het was de thuisploeg die het meest dreigend was, maar vergat de trekker over te halen. Keeper Daan Huiskamp moest vijf minuten voor tijd nog wel een keer gestrekt, maar dat was feitelijk de meest dreigende situatie. Daarmee pakte DVS’33 Ermelo drie belangrijke punten tegen een sterke tegenstander die de ambitie heeft om ook mee te doen om de titel. Was het goed? Nee, maar er werd achterin weinig weggegeven terwijl er voorin genoeg gecreëerd is. En dat geeft vertrouwen. En het spel? Het geluk wat bijvoorbeeld Joshua Patrick nog ontbeert,….. dat gaat daarmee vanzelf goedkomen.