DOS snoept punt mee in slotfase

ERMELO - Dindoa, dat vorige week nog met 1 punt verschil verloor van Wit Blauw Kampen, begon fantastisch aan de thuiswedstrijd tegen DOS Westbroek. Al na een paar minuten stond Dindoa voor met 3-0 en had het overwicht in de aanval en verdediging.

Pas na vijf minuten kon DOS iets terug doen en scoorde men een fraaie doorloopbal. Dat was het seintje voor Dindoa om zich weer goed op te stellen en uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Het was in het begin vooral Daphne van den Berg die scoorde; van de vijf doelpunten waren er drie van haar. DOS bleef goed en geconcentreerd spelen en kwam terug tot 5-3, maar toen nam Dindoa een spurt en liep uit naar 10-4. Met nog 15 minuten te spelen in de eerste helft gingen de ploegen gelijk op naar de rust en werd de ruststand 16-9 in het voordeel van Dindoa.

Voorsprong

Het lukte de Ermelose korfballers om de voorsprong vast te houden tot een stand van 20-13. Daarna was het DOS dat het initiatief nam en de flow van scoren en vertrouwen in ging. In de tien minuten die volgden, lukte het de gasten om terug te komen tot 21-20. Toeschouwers zagen dat Dindoa het vertrouwen in zichzelf kwijt raakte. Zelf scoren deden de spelers te weinig en de tegenstander denderde maar door. Met nog drie minuten te spelen kwam DOS gelijk met Dindoa; 21-21 en nam daarna voor het eerst in de wedstrijd de leiding over en kwam op 21-22. Gelukkig voor Dindoa scoorde invaller Tom van den Berg de gelijkmaker in de laatste minuut waardoor de Dindoa nu de eerste punt in de overgangsklasse binnen heeft.