Goud, 2x zilver en brons

ERMELO - Zaterdag 14 en zondag 15 september hebben zes schermers van Fencing Ermelo deelgenomen aan een internationaal toernooi in Krefeld, Duitsland. Er werd goed geschermd, getuige de vier medailles die mee mochten naar Ermelo.

Zaterdag schermden Arnout Post en Malika Kerskes bij de junioren, Zeb Visser en Noah Pronk bij de pupillen. De poulerondes begonnen voor Post, Kerskes en Visser goed. Op de plaatsingslijst voor de eliminatierondes vonden zij zich terug in de top van het klassement. Pronk wist één partij te winnen, waardoor hij gedwongen was een extra eliminatieronde te schermen. Voor Pronk eindigde het avontuur daar met een 15-9 nederlaag.

Goud

Post, Kerskes en Visser schermden verder en met succes. Post haalde de halve finale en schermde daar een spannende partij en wist met 15-14 de finale te bereiken. Ook Kerskes wist de halve finale te bereiken en won daar eenvoudig van haar Duitse tegenstander. Visser schermde tactisch goed en wist ook de halve finale te bereiken, helaas werd hij daar op kracht afgetroefd en moest hij genoegen nemen met brons. In de finale trof Post een sterke tegenstander die hij het toch erg moeilijk kon maken. Genoeg voor het goud was het helaas niet, Post won zilver. Bij de dames trof Kerskes in de finale een schermster waar ze eerder op de dag al van verloren had. Deze keer pakte ze het anders aan en sleepte het goud binnen!

Zilver

Zondag waren Lilla Gyovai en Konrad Veenenbos (uitkomend voor FC Almere) aan de beurt. Beiden schermden een goede voorronde, waardoor ze ook hun eerste eliminatierondes eenvoudig doorkwamen. Veenenbos wist zich tot aan de kwartfinale te schermen waar hij met 15-9 verloor, hij werd vijfde. Gyovai wist tot en met de halve finale makkelijk te overleven. In de finale was haar tegenstander met 15-12 nipt sterker en Gyovai mocht het zilver mee naar huis nemen.