Moeilijk korfballen bij zon, regen en harde windvlagen

ERMELO - Dindoa werd in Kampen onthaald met een leuk blazersensemble dat lekker stond te spelen toen de spelers binnen kwamen. Niet omdat ze de tegenstander wilden begroeten, maar DOS Kampen had een nieuw kunstgrasveld gekregen en daar waren de festiviteiten voor.

De wedstrijd begon in de stralende zon en een lekker windje. DOS liet zien dat de stemming er bij hen al in zat en liep direct uit naar een 3-0 voorsprong. Dindoa kon nog iets terug doen met twee doelpunten; 3-2, maar toen kwam DOS helemaal op dreef, op schot en scoorde de ene na het andere doelpunt tot de stand van 8-2. Daphne van den Berg zorgde voor 8-3. En toen was het de beurt aan de nieuweling in het eerste bij Dindoa, Karianne van der Velde die vier keer op rij met prachtige afstandsschoten de achterstand behoorlijk verkleinde. Uiteindelijk werd de ruststand 11-8 in het voordeel van DOS.

Windvlagen

Na 10 seconden in de tweede helft was het Jorik Velgersdijk die direct voor Dindoa scoorde en zorgde dat de Ermeloƫrs nog meer inliepen; 11-9. Helaas scoorde DOS daarna de 12-9 en toen kwam Dindoa los en al na 5 minuten in de tweede helft wist Naomi Hackenitz de gelijkmaker te scoren; 12-12. DOS liep weer twee punten uit en voor Dindoa werd het lastig in de stromende regen en harde windvlagen zuiver te schieten om bij DOS in de buurt te komen. De druk lag vooral bij Dindoa om te scoren, maar het was de thuisploeg die weer uitliep naar een 19-15 voorsprong. Toen was het de beurt aan Saskia Lieman om met twee strafworpen weer wat terug te doen; 19-17. Helaas was dit niet voldoende en wist DOS Kampen de gasten goed in bedwang te houden en zo zorgden zij voor een 21-19 overwinning. Volgende week spelen Dindoa 1 en 2 thuis tegen Tweemaal 6.