Op twee middagen ruim 450 kinderen aan de bal

ERMELO – Afgelopen woensdagmiddag vond het eerste deel van het Schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen plaats bij DVS’33 Ermelo. Volgende week woensdag volgt het tweede deel van het toernooi voor de groepen 3, 4,5 en 6 van de Ermelose basisscholen.

Bijna alle Basisscholen nemen deel aan de twaalfde editie van dit jaarlijks toernooi waarbij Sportcafé Calluna weer mooie prijzen beschikbaar stelt. Op 2 oktober waren de jongens en meisjes van de groepen 3 en 4 aan de beurt, terwijl op 9 oktober de jongens en meisjes van groep 5 en 6 naar het DVS-sportpark komen. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld, hetgeen goed past bij deze leeftijdsgroepen. In de teams spelen jongens en meisjes samen. De scholen is gevraagd om de teams zo gelijkmatig mogelijk in te delen zodat er voetbalplezier is voor alle teams.

Scheidsrechters

Bij groep 3 werd het toernooi gewonnen door de Beatrixschool die in de finale de Cantharel versloeg. De Klokbeker 2 won de derde plaats ten koste van de Prins Bernhardschool. Bij groep 4 wist de Klokbeker 2 in de finale te winnen van de Beatrixschool. Om de 3e en 4e plaats versloeg de Ireneschool na penalty’s het team van de Margrietschool. Er deden woensdag 2 oktober twintig teams mee en daardoor was het met name druk voor wedstrijdleider Hielke Sietsma. Leerlingen van Landstede Actief waren de scheidsrechters bij dit toernooi. Woensdagmiddag 9 oktober zijn de groepen 5 en 6 aan de beurt.