Ermelose korfballers winnen met 30 – 18

ERMELO - Dindoa speelde afgelopen zaterdag de eerste zaalwedstrijd van het seizoen. Nadat zij op het veld in de overgangsklasse speelden, spelen zij nu in de zaal een klasse lager. De doelstelling is om in de zaal eveneens te promoveren naar de overgangsklasse.

Dindoa liet duidelijk zien dat het zeker een titelkandidaat is. MIA uit Amersfoort was eerder altijd een lastige tegenstander, maar in deze wedstrijd waren het de Blauw Witten die duidelijk het heft in handen hadden. In het begin liep de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Van een 0-1 achterstand werd het 5-5 en daarna nam Dindoa iets afstand en zorgde voor een 14-10 ruststand. In de tweede helft scoorde Dindoa twee keer zoveel als MIA. Dindoa was op alle fronten sterker. Het vak van Saskia Lieman met Roy van Boven, Jonathan van der Beek en Karianne van der Velde had bijna alle rebounds. Daardoor konden zij halverwege de tweede helft tien keer aanvallen wat niet tot een doelpunt leidde, maar elke keer hadden zij de rebound. Uiteindelijk benutte Saskia Lieman de elfde kans en scoorde de 24-14. Trainer Steven Brink bracht Jorik Velgersdijk nog in als reserve en die had al met Dindoa 2 van MIA 2 gewonnen met 24-17 en hij was prima op schot. In zijn invalbeurt scoorde hij vier prachtige doelpunten. Al met al gaat het, zoals het er nu uitziet, een mooi zaalseizoen worden voor Dindoa.