Dames Dindoa zorgen voor winnende punten

ERMELO - Een spannende korfbalwedstrijd wist Dindoa op eigen terrein uiteindelijk met nipt verschil te winnen. De eerste wedstrijd van de Ermelose korfbalvereniging was vorige week afgezegd vanwege een Coronabesmetting binnen de selectie. Zaterdag mocht de wedstrijd tegen Tweemaal Zes wel doorgaan.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Ze konden nauwelijks afstand creƫren. Het lukte Dindoa na de rust om drie punten voor te komen op Tweemaal Zes. Maar dat was het maximaal haalbare. Het waren vooral de dames van Dindoa die uiteindelijk voor de overwinning zorgden.

Blessure

Ellen Haverkamp stond sinds tijden weer in de basis van het eerste na haar verblijf van een jaar in Amerika. In de eerste helft scoorden de dames acht keer en de heren maar twee keer. De eerste vijf doelpunten waren van de dames. In deze wedstrijd speelde Ruben de Vries voor het eerst voor Dindoa. Hij is in de zomervakantie overgekomen van MIA uit Amersfoort. Helaas moest Saskia Lieman in de tweede minuut al van het veld af door een stevige blessure aan haar been na een overtreding. Naomi Hackenitz nam haar taak over terwijl zij al een hele wedstrijd in het tweede daarvoor had gespeeld. Saskia Lieman scoorde wel in de eerste minuut al het eerste punt voor Dindoa en Naomi scoorde ook al na 1 minuut spelen. Na de 2-0 voorsprong kwamen de gasten gelijk op 2-2, toen weer 3-3, 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8. Toen nam Dindoa in de laatste minuten de leiding en zorgde voor een 10-8 ruststand. Aniek Odding scoorde na rust direct de 11-8 waarna Tweemaal es weer terugkwam tot 11-11. Vanaf dat moment nam Tweemaal Zes steeds de voorsprong door steeds 1 punt eerder te scoren dan Dindoa. De Blauw witten wisten op 14-14 gelijk te komen en liepen toen uit naar een 16-14 voorsprong. In de laatste minuten van de tweede helft werd het nog heel spannend want de gasten kwamen terug tot 1 punt verschil; 17-16; 18-17. Aniek Odding zorgde voor een beetje rust door de 19-17 te scoren en in de aller laatste minuut wist Tweemaal Zes nog terug te komen tot 19-18.

Aanstaande dinsdagavond gaat Dindoa in Kampen de wedstrijd tegen Blauw Wit inhalen die vorige week is afgezegd. Het eerste en tweede spelen dan vanaf 19.00 uur.