Afdrukken

Dindoa verliest inhaalwedstrijd

ERMELO - Dindoa verliest de wedstrijd in Kampen met vier punten verschil. Het had de eerste wedstrijd van het korfbalseizoen voor Dindoa moeten zijn, maar vanwege een corona besmetting bij één van de spelers werd de wedstrijd uitgesteld. Dinsdagavond werd deze wedstrijd ingehaald.

Helaas voor Dindoa misten de Ermeloërs een aantal dames die ziek of geblesseerd zijn. Zo kon Saskia Lieman nog steeds niet meespelen vanwege de blessure die zij afgelopen zaterdag op opliep. Daardoor miste Dindoa een goede schutter en een goede rebound.

Agressief

Dindoa had dinsdagavond last van de matige verlichting op het veld bij Wit Blauw; dat maakte het moeilijk om de afstand tot de korf goed in te schatten. De thuisploeg was ook feller en agressiever in de aanval waardoor Dindoa al snel op een behoorlijke achterstand kwam. De Kampenaren kwamen soms hard in onder de korf en de scheidsrechters beoordeelden dat als verdedigende fouten waardoor Wit Blauw al vijf strafworpen in de eerste helft kreeg. Dindoa had best wat meer durf moeten tonen en meer creativiteit in de aanval. Veel aanvallen van Dindoa bestonden slechts uit één doelpoging omdat Wit Blauw beter en feller was in de rebound. In de rust stond Wit Blauw al ruim voor op Dindoa met een stand van 12 – 6.

Dichterbij

De tweede helft speelde Dindoa wel beter dan de eerste helft maar kwamen niet echt dichterbij de tegenstander om de wedstrijd spannend te maken. Na tien minuten spelen in de tweede helft hadden de Kampenaren al een voorsprong van acht punten; 18 – 10. Dindoa kwam nog wel weer iets terug en scoorde in de tweede helft meer dan Kampen. De thuisploeg had 12 doelpunten in de tweede helft en Dindoa 14. Helaas voor de Ermeloërs leverde dit geen overwinning op, met 24-20 moest Dindoa naar huis.