Afdrukken

 VR-experience op Romeins Marskamp

ERMELO - Vandaag lanceerde museum Het Pakhuis een VR-experience. Leerlingen van basisschool Speulderbrink stonden oog in oog met Romeinen op het enige marskamp in Nederland, op de Ermelosche Heide.

Aan de hand van een archeologische rondleiding kregen de kinderen een indruk van hoe het Romeinse legioen bijna 2000 jaar geleden geleefd moet hebben. Vraag blijft waarom ze hun kamp nu juist hier gebouwd hebben. Het Pakhuis vroeg Don Blaauw van het bedrijf No More Mondays om de hei weer te ‘bevolken’ met Romeinse soldaten en middels een interactieve 360˚ tool VRhalen.nl maakte Blaauw er een tour van. Vanmorgen kregen de leerlingen uit Speuld als eerste een kijkje door de VR bril. Ze werden meegezogen in het verhaal door er midden in te staan. Wie de bril op zette en luisterde naar het verhaal was even van de wereld. Dat klasgenootjes aan de andere kant stonden te zwaaien, konden ze dan ook niet zien. De presentatie van deze nieuwe experience is voor het Ermelose museum overigens gelijk de start van de Nationale Archeologiedagen.

Kinderacademie

Wie meer wil weten over archeologie of lokale bodemvondsten eens onder de loep wil nemen, kan ook zaterdag terecht in Het Pakhuis. Dan start om 14.00 uur de Kinderacademie. Aan de hand van opdrachten worden de jonge onderzoekers getraind in de zorgvuldige omgang met het erfgoed. Daarnaast leren ze iets over de ontwikkeling van historische objecten: wat zijn de verschillen tussen voorwerpen van vroeger en van nu? Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur. www.hetpakhuisermelo.nl