Afdrukken

'Je moet kappen met die shit...'

ERMELO - Een brief schrijven aan je zoon is zó 2020. Nee, neem dan Ermeloër Mark Tukker. Hij maakt een rap. Een rap om uit te leggen dat hij veel van zijn zoon Robin houdt, maar ook vindt dat hij teveel blowt.

Aan het begin van het filmpje legt Tukker uit waarom hij deze rap gemaakt heeft. 'Je bent een geweldig ventje, je bent creatief, vrolijk en muzikaal en nog veel meer en tegenwoordig kan je ook nog rappen. Ik vind het echt super dat je dit zo goed kan, je hebt superscherpe teksten, of rimes, zoals dit heet, maar toch is er één ding wat me een beetje dwars zit. Ik heb er over nagedacht hoe ik het je dit het beste kan vertellen en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dit op jou eigen manier het beste kan doen. Op deze manier hoop ik tenminste dat ik in ieder geval een beetje tot je door dring. Dus hou je vast, Robin Tukker, je vader heeft ook een rap gemaakt. En luister goed naar de tekst, jongen en doe er iets mee. Yo, Yo Yooo'. De negentienjarige Robin Tukker volgt de BBL opleiding (retail management) bij Deltion Zwolle. Hij heeft een leuk vriendinnetje die in Amsterdam woont en hij rapt regelmatig. Hij deelt deze raps ook op Instagram en krijgt er veel positieve reacties op. Robin maakt dan zijn eigen teksten en zijn vader is daarvan erg onder de indruk, maar hij baalt er enorm van dat hij blowt.

Sinterklaasgedichtniveau

Mark Tukker schrijft zelf ook regelmatig liedjes en zingt over 'zijn' DVS'33 en over Ermelo. Tukker: ,,De teksten van mijn zoon zijn echt erg goed, die van mij zijn beduidend minder en liggen meer op het gemiddelde Sinterklaasgedicht-niveau maar ik vind liedjes schrijven gewoon erg leuk om te doen en hij dus blijkbaar ook!'' Zoon Robin geeft aan dat het echt veel minder erg is dan zijn vader denkt. ,,Mijn vader drinkt graag een borreltje en dat is minstens even slecht,'' vindt Robin. ,,Een jointje roken geeft me rust in mijn hoofd.'' Mark Tukker beaamt het dat een jointje rust geeft. ,,Mijn zoon is creatief maar heeft ADHD - volgens mij heb ik dat ook – en een keertje een joint roken vind ik niet zo erg, maar ik ben wel bang dat het dagelijks gaat gebeuren. En er is natuurlijk het risico dat het op een gegeven moment niet bij soft drugs zal blijven.'' De tekst had Mark Tukker in een half uurtje in elkaar 'geflanst', zoals hij zelf zegt, en de beats haalde hij gewoon van YouTube. ,,En dat kun je dan ook wel horen,'' lacht hij. Het belangrijkste is dat de boodschap over is gekomen en dat mensen begrijpen dat het uit liefde geboren is.

Lachen

Robin Tukker had het niet zien aankomen dat zijn vader zo maar ineens een rap over hem op Facebook zette, maar was er ook weer niet heel erg verbaasd over. ,,Ik ken mijn vader en weet dat hij de dingen vaak anders aanpakt als andere vaders. Ik moest enorm lachen toen ik het filmpje zag en kreeg er veel (meestal positieve) reacties op. Het is natuurlijk niet niks dat je eigen vader je zo publiekelijk aanpakt, maar ik weet dat hij het doet omdat hij zoveel om me geeft. Het laatste dat hij zou willen doen is mij voor aap zetten dus ik begrijp de intentie en ik vind het eigenlijk wel lachen.'' Mark Tukker: ,,Ik heb begrepen dat de jeugd tegenwoordig echt veel meer drugs gebruikt en dat veel jongeren tegenwoordig zelfs aan de coke zitten en dat vind ik doodeng. Die hele Coronatijd helpt daar natuurlijk ook niet aan mee. Jongeren kunnen niet meer uitgaan en gaan dan toch op zoek naar wat anders. Mijn zoon is mijn alles en ik moet er niet aan denken dat het met hem niet goed zou gaan. Ik heb wel erg veel vertrouwen in hem hoor, maar ik wilde toch even een signaal afgeven en dat is gelukt.'' Ze hebben er samen nog een goed gesprek over kunnen voeren waarbij Robin beloofd heeft dat hij er op zal letten dat hij niet te veel zal blowen en vader Mark heeft beloofd dat hij er niet steeds over zal blijven doorzeuren.

YouTube

Mark Tukker heeft ook nog teruggekeken en kreeg wat dat betreft met terugwerkende kracht heel veel respect voor zijn eigen moeder want hij deed natuurlijk ook gewoon helemaal waar hij zelf zin in had. ,,Het hoort bij het leven, bij het opgroeien en bij het volwassen worden. Je wilt alleen het beste voor je kind! Ik heb ook erg veel vertrouwen in mijn geweldige zoon. Het probleem is ook echt niet heel groot maar ik wilde hem even wakker schudden.’’ Het filmpje is ondertussen meer dan duizend keer bekeken en Mark heeft op Facebook meer dan 350 hartverwarmende reacties gekregen. Dat had hij niet zien aankomen maar dat komt volgens hem omdat veel ouders het wel herkennen; De liefde voor je kind en de ongerustheid die daarbij hoort. Bekijk hier het filmpje dat Mark op Facebook zette, en hier een filmpje van Robin.: