Afdrukken

Test je zwemveiligheid

ERMELO - Interactie Sportbedrijf Ermelo organiseert op woensdag 21 juli van 13:30 - 15:00 uur de Nationale ZwemChallenge in zwembad Calluna. Met de Nationale ZwemChallenge test je de zwemveiligheid. Deelnemers leggen een leuk en uitdagend parcours af in het zwembad. Het eerste deel bestaat uit een survivalchallenge en het tweede deel uit een funchallenge. 

De zwemvaardigheid neemt af als je niet regelmatig zwemt. Doordat zwembaden langere tijd dicht zijn geweest hebben kinderen onvoldoende kunnen oefenen. Hierdoor kunnen, zonder dat ouders het weten, hun kinderen gevaar lopen. De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) concludeert dat ook juist ouderen tussen de 50 en 70 jaar verdrinken. Daarom organiseert Interactie, aan het begin van de zomervakantie, de Nationale ZwemChallenge. Dit initiatief is van levensbelang en heel erg leuk om te doen.

Deelnemen

Om deel te nemen moet je in het bezit zijn van een A-zwemdiploma. Neem een T-shirt met lange mouwen, een lange broek met rits en waterschoenen mee. Deelnemers betalen alleen het entreegeld. Meld je vooraf aan via https://www.interactie-ermelo.nl/evenementen/