Afdrukken

'We gaan er gewoon voor'

ERMELO – Hoewel het ijs nog ver weg lijkt en iedereen nu op vakantie gaat, worden de voorbereidingen getroffen voor het winterevenement Ijs in Ermelo. Als alles goed gaat, komt er in december weer een ijsbaan op 't Weitje.

Voorzitter Jan Carel Schepenaar is enorm enthousiast. ,,Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren, maar we gaan er gewoon voor!” Twee jaar geleden kwam een groep Ermelose ondernemers met een groots plan om een schaatsparadijs op 't Weitje te maken. Een ijsbaan voor iedereen. En zo gebeurde het. De ijsbaan van 2019 werd een groot succes. ,,En dat verdient een vervolg,” zo meldt de voorzitter. Helaas kon dit niet in 2020 vanwege corona, maar dit jaar lijken de kaarten vooralsnog gunstig.

Verbindend

Net als in 2019 wil de organisatie zorgen voor een verbindende functie met ruimte voor ouderen en gehandicapten. Natuurlijk komt er ook weer een curling cup voor bedrijven. Het is de bedoeling om de ijsbaan op 1 december te openen met een speciale sponsoravond. Het schaatsparadijs zal zes dagen in de week open zijn. ,,Binnenkort komen we met meer informatie. Een aantal sponsoren hebben zich al aangemeld evenals een aantal vrijwilligers. Beiden hebben we natuurlijk weer nodig,” aldus Schepenaar namens het bestuur van Ijs in Ermelo.