Afdrukken

'Mensen genoten van blikvangers in etalages'

ERMELO – Samenwerken maakt sterk. Dat hebben een aantal Ermelose zorginstellingen gemerkt tijdens de door hen georganiseerde ‘Kunstroute’. Cliënten maakten in de voor iedereen zo lastige coronatijd een reeks bijzondere kunstwerken gemaakt. Deze creaties zijn geëtaleerd in diverse winkels in de Stationsstraat.
,,Vervolgens konden mensen aan de hand van een opdrachtenvel de route lopen,” vertelt Tirza de Lange, een van de organisatoren.

,,De start was bij de VVV op het Molenaarsplein.” Wat de deelnemense organisaties niet hadden kunnen vermoeden was dat er echt veel belangstelling voor was. ,,Een groot succes,” zo meldt De Lange. ,,Misschien heeft de matige zomer geholpen qua weer, maar we hadden dan ook bijzondere blikvangers in de etalages.”
Maar liefst meer dan 100 deelnemers deden mee aan de speurtocht. En hoewel het aanvankelijk niet de bedoeling was, werden een aantal kunstwerken ook verkocht. De Lange maakt ook graag de slogan bekend die als uitkomst van de 'kunstspeurtocht' gevonden moest worden. ,,Dat was 'Ermelo is het zorgdorp!'” Met de juiste uitslag verdiende menigeen een ijsje.

Samenwerking

Deze geslaagde samenwerking van 's Heerenloo, Bartiméus, Materra, de Zaak van Ermelo en de Zorggroep Noordwest Veluwe smaakt naar meer. Een volgende gezamenlijke activiteit zal dus waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.