Afdrukken

Kunstenaar is still shining

ERMELO – Afgelopen weekend brachten veel mensen een bezoek aan de kunstenaars die deelnamen aan de Kunstroute Noordwest Veluwe. In Ermelo hadden een aantal bekende kunstenaars hun ateliers geopend, maar er waren ook nieuwkomers. Zo had Kim den Dulk haar tuin veranderd in een openluchttentoonstelling en kon Aalt Hijmissen terecht in de werkplaats van autoschadebedrijf Roskam.

Hijmissen volgde dertig jaar geleden een opleiding aan de Vrije Academie in Nunspeet waarna hij vooral houtsnijwerken maakte. Een nekhernia dwong de Ermeloër wat minder fysiek aan het werk te gaan. Zo ontdekte hij zijn schilderstalent. In de werkplaats van Roskam aan de Hoenderweg toonde Hijmissen een reeks schilderijen onder de naam Still Shining. Zijn thema, verroeste, klassieke roestbakken in een Amerikaans landschap, paste perfect in de ruimte. Tegelijkertijd stonden er ook een aantal oldtimers opgesteld, een perfecte match.

Nare periode

De Ermelose kunstenaar heeft het schilderen gebruikt om uit een nare periode te komen. De titels van de werken refereren aan de fases waar hij doorheen moest gaan. Inmiddels is hij een heel eind verder en kijkt hij trots naar waar hij nu staat. De vele complimenten die de kunstenaar zaterdag, tijdens de Kunstroute kreeg, raakten hem dan ook zeer.

Illustrator

Als klein meisje was Kim den Dulk al gek op tekenen, vooral illustratief. Haar prenten zijn kleurrijk en vrolijk. Bezoekers genoten zaterdag van een aantal hondentekeningen, afkomstig uit een publicatie getiteld Dagdroom. Het maken van illustraties combineert Den Dulk met het lesgeven. ,,Maar als ik echt mijn hoofd wil leegmaken ga ik met de computer aan de slag,” vertelde de Ermelose illustrator. Zo maakt ze grafische afbeeldingen.
Na de Kunstroute is er volgend weekend nog een kans om cultuur te snuiven. Dan is het Kunst en Muziek in de tuinen.