Afdrukken

Crescendo en Stedelijke Harmonie Harderwijk vormen samen Regio Orkest

ERMELO - Vrijdagavond 5 november vind er een bijzonder concert plaats. Het eerste concert van het nieuw opgerichte Regionaal Orkest, een samenwerking tussen Chr. Harmonie Ermelo en het concertorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk en meteen een wereldpremière. Het orkest verzorgt de wereldpremière van ‘Wu Wei’, gecomponeerd door Hans Verheij, trompettist bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Na lange tijd van beperkende coronamaatregelen mag er eindelijk weer voor publiek weer gemusiceerd worden en daarom willen beide orkesten flink uitpakken met het muziekstuk ‘Wu Wei’.
Dit muziekstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van de auteur Henri Borel. Hierin wordt op verhalende wijze de Taoïstische filosofie verteld. Het begrip ‘Wu Wei’, wat letterlijk ‘niet doen’ betekent, laat de mens inzien wanneer je wel handelt en wanneer juist niet. Hans Verheij werd geraakt door het boek en vertolkte deze filosofie in een prachtige muziekcompositie bestaande uit drie delen. Daarnaast vroeg Verheij speciaal aan het Ermelose Crescendo, wat onder leiding staat van dirigent Ronald Slager om de wereldpremière te verzorgen. Helaas gooide vorig jaar de coronamaatregelen roet in het eten en kon het optreden niet doorgaan.

Samenwerkingsverband

Het wordt daarnaast een bijzonder concert omdat de beide harmonieorkesten aan het begin van dit seizoen een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Zij vormen nu samen het Regio Orkest en dit is het eerste concert dat zij geven. Uiteraard zullen er ook andere werken worden uitgevoerd, die bij de thematiek van ‘Wu Wei’ passen. Naast Wu Wei zullen enkele andere werken gespeeld worden, waaronder ‘The Four Noble Truths’ van Philip Sparke en ‘In a Chinese Temple Garden’ van Albert W. Ketèlbey. Het concert vindt plaats op vrijdag 5 november a.s. in het Kerkelijk Centrum te Ermelo, Jeugdkant 16 en duurt circa een uur. Aanvang: 20.00uur. Zaal open: 19.30 uur. Toegang: € 5,00 p.p. Koffie/thee na afloop kost € 1,00.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen wordt u verzocht zich aan te melden voor het bijwonen van het concert via crescendo-ermelo.nl Daarnaast is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht en deze zal worden gecontroleerd bij de ingang.