Afdrukken

'Het is mijn droom om een bekende fotograaf te worden' 

ERMELO – De twaalfjarige Elin maakte deze week een heel bijzondere foto. En dat terwijl ze de fotocamera voor het eerst in haar handen had. Lucky shot of onbekend talent?

Terwijl haar leeftijdsgenootjes vooral selfies met een telefoon maken, neemt Elin juist de camera ter hand. Spontaan kijkt ze rond en ziet de kat tussen de grassprieten loeren, nieuwsgierig kijkend naar de camera. ,,Ik zag de kat en dacht dat is leuk!" vertelt ze. Op dat moment besluit Elindus een close-up foto te maken. Wanneer ze het resultaat bekijkt is ze trots. Ze ontdekt haar liefde voor fotografie.

Schot in de roos

Opa Tim Tijmen Loedeman gaf de camera voor haar verjaardag en dat was een schot in de roos. Elin heeft inmiddels ambities. Ze gaat deze zomer foto’s maken op de bruiloft van haar ouders. Daarmee wordt ze een van de jongste bruidsfotografen. ,,Het is mijn droom om een bekende fotograaf te worden,” zegt ze vandaag, op haar verjaardag. ,,Ik heb veel leuke reacties gehad op mijn foto, van mijn klasgenoten en mijn meester, en van mijn ouders natuurlijk. Ook opa is trots op zijn kleindochter. Een vlammetje is aangewakkerd, ze heeft ambities. En dat krijgt een vervolg. Binnenkort zal Elin samen met de journalist van Ermelo van NU een fotoreportage maken tijdens een van de Ermelose evenementen. Ondertussen gaat ze veel oefenen met haar nieuwe camera.