Afdrukken

Veluwse NERO Trailrun groot succes

ERMELO - Zaterdag werd vanaf de nieuwe startlokatie nabij Defensie de derde Veluwse NERO Trailrun georganiseerd. Onder meer dan zomerse temperaturen kwamen ruim 1.100 Trailers naar Ermelo. Ze kwamen werkelijk uit het gehele land.

Doordat de Veluwse NERO Trailrun zich wil identificeren als ‘groene Trailrun’ was naar de deelnemers gecommuniceerd om met het openbaar vervoer te komen. Zeer velen hebben daaraan gehoor gegeven aldus Gerard Peek (organisator). Door het ruime startprogramma verliep de pendeldienst NS-Ermelo / Traildorp op een vlotte manier. Het bos werd hierdoor minder belast met geparkeerde auto’s.

Picknickterras

In het ruim opgezette Traildorp midden in het bos aan de rand van de Ermelosche Heide was alles voorzien, Trail-Runners en Walkers konden omkleden in gebouwde kleedruimtes en de tas bij de garderobe onderbrengen. Ook was er een groot picknickterras met midden op een strechtent en strobalen met muzikale ondersteuning van pianist John Vis. Foodtrucks complimenteerde het geheel waardoor voldoende catering aanwezig was.

Fourage

Als organisatie hebben we de laatste dagen strak het weer gemonitord en erop ingespeeld. Alle deelnemers kregen per mail adviezen over hoe zich voor te bereiden en om te gaan met de warmte. Vanaf het begin, tot het bepalen van het parkoers, hebben we met 'warm' weer min/meer rekening gehouden. Na de start over de Ermelosche Heide, kwamen de Trailers snel in het 'koele' bos. De verschillende goedgevulde fourageposten in het bos werden enthousiast ontvangen door de deelnemers. Na de start, door de kersverse Wethouder Sport Sarath Hamsta, begonnen de vele 'trailers' aan hun mooie Trailrun. Bij Trailen is de gemoedelijke sfeer, beleving van de sport en het genieten van de natuur belangrijker dan de prestatie op zich. Ieder over de finish genoot van het mooie parkoers, kreeg een medaille en een heerlijk koel biertje (0.0) op hun startnummer.

Cocky Foundation

Het Goede Doel van de Veluwse NERO Trailrun was een bijdrage naar de Cocky Foundation uit Ermelo. Het bestuur van de Foundation was ook blij verrast toen zij het bedrag van € 812,75 op de cheque zag staan. Zeer tevreden en voldaan kijk Gerard Peek terug op een prachtige sportieve dag. Vooral de nieuwe lokatie met de vele trouwe vrijwilligers is als zeer enthousiast ervaren. Voor de gemeente Ermelo is de Veluwse Trailrun een visitekaartje naar natuur en sport. ,,Een TrailRun met beleving in het heden door een historisch wonderlijk natuurgebied met magie naar het verleden," aldus Peek.