Afdrukken

Beautiful Africa show in Lukaskerk

ERMELO - Het Watoto kinderkoor uit Oeganda komt met de show Beautiful Africa - A New Generation op donderdag 26 juni naar Ermelo. Het is een kleurrijk, swingend optreden met beelden van Afrika. Met dans en zang vertellen de kinderen over hun ervaringen, hoop en dromen.

,,Het Watoto kinderkoor en hun begeleiders zijn sinds vorige week in Europa," vertelt communicatiemedewerker Jelena Ivanov. ,,Ze traden voor het eerst op in België, een land waar dit koor nog nooit had opgetreden." Het Belgische publiek was onder de indruk van de kleurrijke kinderen, hun verhalen en de show.
Al tweeënzestig verschillende koren gingen ze voor. Sinds 1994 reizen zij de hele wereld over. ,,Ze traden op in Het Witte Huis en op Buckingham Palace." Ditmaal zijn ze dus ook te zien in Ermelo. Het koor bestaat uit achttien weeskinderen met hun begeleiders. Overal waar ze komen brengen ze een glimlach op de gezichten van jong en oud. ,,Het is bijzonder om te zien hoe God hun gebruikt om weer een zegen te zijn voor anderen. Allemaal gemaakt met het doel te laten zien wat Jezus doet in de levens van de kinderen. Zij zijn het geluid van hoop voor alle weeskinderen in hun land," aldus Ivanov. De ervaring om mee te reizen met het koor geeft de kinderen hoop en visie voor de toekomst. Op donderdag 26 juni zal het Watoto koor in de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk een optreden verzorgen. De aanvang van dit optreden is 19.00 uur en toegang is gratis.

Kans op toekomst

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er ongeveer twee miljoen weeskinderen in het land. In 1992 is Watoto Child Care Minitries opgericht en vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Deze generatie kinderen is dus niet verloren. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun land Oeganda weer opbouwen.

Vijf jaar geleden kwam het koor voor de eerste keer naar Nederland. Sindsdien is er ondersteuning van particulieren, bedrijven en fondsen. Een van de samenwerkingspartners is Wilde Ganzen, die dit jaar wederom een financiële bijdrage levert. Zij ondersteunen bij de bouw van sanitaire voorzieningen in Noord Oeganda en uitbreiding van een irrigatiesysteem voor een structurele verbetering van de voedselvoorziening.