Afdrukken

Jongeren Plaza steken handen uit de mouwen

ERMELO - Afgelopen donderdag werd voor de derde keer het Ermelodiner gehouden. Zo’n 25 inwoners van Ermelo kwamen bijeen om met elkaar te genieten van het eten dat zij voor elkaar gemaakt hadden. Deze inwoners zijn uitgenodigd door medewerkers van het Leefbaarheidsteam Ermelo en Welzijn Ermelo.

Zo zijn mensen bij elkaar gekomen die elkaar anders misschien nooit zouden ontmoeten hoewel ze in hetzelfde dorp wonen. 

Iedereen had thuis iets klaargemaakt en meegebracht. Naast echte Hollandse gerechten – zoals andijviestamppot en gevulde eieren – was er een keur van internationale gerechten. Zo waren er Surinaamse pasteitjes, Afrikaanse Samosa’s en Afghaanse rijst met een gehakt-pompoensaus. 
De deelnemers vormden een gemêleerd gezelschap.

Ermelodiner

Ook vanuit het jongerenwerk Plaza waren een aantal jongeren aangeschoven. Zij zorgden niet alleen voor gezelligheid en levendigheid, maar ze staken ook de handen uit de mouwen. Zes jaar geleden ging het Integratiediner landelijk van start en inmiddels is dit evenement in veel plaatsen een succes. Inwoners, maar ook bedrijven, nodigen anderen uit en organiseren een gezamenlijke maaltijd. Het Ermelodiner is een variant op het nationaal integratie diner. 
De Inloop van Welzijn Ermelo stelde zijn gebouw aan het Raadhuisplein ter beschikbaar. De Coöp sponsorde drank en het Leefbaarheidsteam heeft een gedeelte van de organisatie op zich genomen.