Afdrukken

Hoe ik talent voor het leven kreeg

ERMELO - Op donderdag 26 oktober geeft schrijver Rodaan Al Galidi in De Dialoog in Ermelo een theaterlezing over zijn boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg". Een lezing vol humor. 

Rodaan Al Galidi (1971) afgestudeerd bouwkundig ingenieur, is schrijver en dichter die uit zijn geboorteland Irak vlucht en na vele omzwervingen uiteindelijk in 1998 in Nederland aankomt en zich van vluchteling tot winnaar van de Literatuurprijs van de Europese Unie 2011 ontwikkelt. Tijdens zijn negenjarig verblijf in asielzoekerscentra leert hij zichzelf Nederlands, begint gedichten, columns en romans te schrijven. Hij ontvangt prijzen voor zijn werk, onder meer voor ‘De autist en de postduif’. Nog succesvoller is zijn zesde roman 'Hoe ik talent voor het leven kreeg', verkozen tot Boek van de Maand in januari 2016 bij De Wereld Draait Door. In klip en klaar Nederlands schetst hij het leven in asielzoekerscentra: veel bewoners leven dicht op elkaar, wat tot heftige maar ook tragikomische situaties leidt.

Humor

Het bijwonen van deze lezing geeft een uitgelezen kans om daar meer over de te weten te komen. Maak kennis met deze interessante schrijver en dichter, die bekend staat om zijn lezingen vol humor.
Al Galidi houdt niet van serieuze, droge stof. De bezoekers kunnen hun boeken laten signeren aan de boekentafel van Bruna Ermelo. De aanvang van de lezing is 20.00 uur. De toegangsprijs is € 16,00 (incl. pauzedrankje) voor bibliotheekleden en € 19,00 (incl. pauzedrankje) voor niet-leden. Kaartverkoop: via www.theaterdialoogermelo.nl of in Bibliotheek Ermelo