Afdrukken

Groot bedrag voor stichting Friends Indeed

 

ERMELO/NIJKERK - De coördinatoren en leerlingen van het Corlaer College zijn blij met de cheque van € 11.500,00 die zij ontvingen voor hun project Friends Indeed. Dit bedrag werd afgelopen zaterdag bij elkaar gereden tijdens de 27e Motary, georganiseerd door de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten. 

Met dit enorme bedrag kunnen de leerlingen kansarme kinderen met een beperking in Oost-India helpen met orthopedische en andere hulpmiddelen, zodat zij naar school kunnen en daarmee een betere toekomst krijgen. De ruim 600 deelnemers aan de Motary genoten onder prima weercondities van een prachtige tocht door Oost-Nederland met een vleugje Duitsland. Met een koffiestop in Hengelo, een bord nasi in Eibergen en een ijsje in Megchelen kwam de stoet bij het Biobos Vakantieoord in Arnhem. Door alle faciliteiten genieten gezinnen met kinderen met een handicap hier van een onbezorgde vakantie. Er waren mooie ontmoetingen tussen motorrijders, vrijwilligers en de vakantiegasten. De speciaal geprepareerde menwagen met paard, in 2015 door de deelnemers bijeen gereden, had een prominente plek. In verband met de hitte was er dit keer een roze paard voorgezet. De laatste etappe ging over de Veluwe naar Putten voor de traditionele uitsmijter en herinnering. De reacties waren unaniem positief.

Elektrisch

Mede dankzij de vele deelnemers en sponsoren was de opbrengst € 11.500,00. De cheque is overhandigd aan de voorzitter van de stichting Friends Indeed en leerlingen van het Corlaercollege, die ook de handen uit de mouwen hadden gestoken bij het helpen van de ruim 100 vrijwilligers van de organiserende verenigingen bij de verzorging van de catering en het begeleiden van het verkeer.
Motorrijders en toeschouwers konden kennis maken met het elektrisch motorrijden. Electric Motorcycles had op verzoek van de organisatie 2 elektrische motoren ter beschikking gesteld. Dankzij extra oplaadfaciliteiten konden 2 redacteurs van een motorblad de prestaties van de motoren beoordelen. Beide motoren waren strak ogende, mooi afgewerkte en makkelijk berijdbare motoren. Het rijden vergt wel enige gewenning, maar de elektrische motorfiets laat de komende jaren vast meer van zich horen.