Afdrukken

Keuze uit twee buitenritten rondom Ermelo

ERMELO - Manege Sequoia Stables en het Hippisch Platform Ermelo organiseren op zaterdag 25 en zondag 26 augustus weer een Ermelose Paarden Tweedaagse. Op grond van de positieve reacties van vorig jaar, bij de proefopzet van een Ermelose Paarden Tweedaagse, kon dit jaar probleemloos worden aangegesloten bij het beproefde KNHS-concept van ‘Enjoy the Ride’.

‘Enjoy the Ride’ is een blauwdruk van de paardensportbond voor volledig verzorgde buitenritten, waarbij de route al is uitgezet. Op beide dagen kunnen zowel ruiters als menners een veilige tocht over de Veluwe, rondom Ermelo van 15 of 25 km. Ook is deelname op één van de dagen mogelijk.
Er wordt gereden op de officiële ruiter- en menpaden in het mooie buitengebied van Ermelo. Op zaterdag voert de route naar de Ermelosche Heide. De 25 km maakt dan nog een lus door het rustige gebied van StaatsbosBeheer richting Nieuw Groevenbeek. Op zondag is gekozen voor de route rondom het Cyriasische Veld over het terrein van Natuurmonumenten, langs de Poolse weg. De 25 km rijdt dan nog een traject vanaf De Zandmolen, via de Schapendrift, weer terug naar de Poolse weg. Op beide dagen is op de route een rustpunt ingericht waar ruiters en menners iets kunnen nuttigen.

Hoog niveau

Vivian Sluis van Sequoia Stables: ,,Wij gaan er prat op dat we onze cliënten goed leren omgaan met paarden en pony’s en dat onze rijlessen op een kwalitatief hoog niveau worden gegeven. Het is dan boeiend om te zien hoe het geleerde buiten onze manege in praktijk wordt gebracht. Buitenrijden is nu eenmaal iets anders dan in een rijbaan rijden.’’ Han Wilhelm van de stichting Hippisch Platform Ermelo vult aan: ,,Onze stichting heeft jarenlang geijverd voor het behoud én onderhoud van de 100 km ruiter- en menpaden op Ermelo’s grondgebied. Wij kunnen er trots op zijn dat we hier zulke goede en veilige ruiter- en menpaden hebben en daar moeten we ook ruiters en menners van buiten de regio van laten genieten.’’

Herinnering

Vanwege veiligheidsaspecten en de gewenste rust in de natuurgebieden kunnen op zaterdag en op zondag maximaal 50 ruiters en menners deelnemen. Tijdens deze tweedaagse zal worden gekeken op welke wijze dit aantal in de toekomst verhoogd kan worden. Er blijkt namelijk ruim voldoende belangstelling te bestaan voor de Enjoy the Ride-buitenritten. Zaterdag en zondag wordt gestart vanaf manege Sequoia Stables, Fazantlaan 14, vanaf 9.00 uur en men dient zich daar voor 16.00 uur weer af te melden om de herinnering in ontvangst te kunnen nemen.